Urart Kolye Tasarım Yarışması Ödül Töreni Gecesi

2016 18 Şubat Perşembe günü gerçekleşen Urart Kolye Tasarım Yarışması Ödül Töreni için 300’den fazla davetli Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde bir araya geldi. Sainte Pulchérie’den eğitime adanan yardım amaçlı bir gece...

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Urart Kolye Tasarım Yarışması’nda 9. sınıf öğrencilerimiz “zıtlıkların buluşması” temasından yola çıkarak pandantif çizimler yaptılar. Bu tema aynı zamanda “çeşitlilik” ve “birlikte yaşam” konularına da vurgu yapmaktadır. Görsel sanatlar dersi öğretmeninin yanı sıra okulumuza gelerek atölyeler düzenleyen Urart’ın deneyimli tasarımcıları öğrencilerimize el sanatlarının incelikleri hususunda yol gösterdiler.

Merve Toy, muhteşem sunumuyla ödül törenenine katılan tüm seyircilere, öğrencilere ve velilere eşsiz bir gece yaşattı. Solistler Seyid Mas ve Mehmet Yasemin şefliğindeki oda orkestrası: “Orkestra İstanbul” seslendirdikleri Johann Sebastian Bach’ın keman ve obua için konçertosu ile geceye renk kattılar.

Erol Sağmanlı’nın başkanlığında, Güneri Cıvaoğlu, Umut Eker, Sibel Arna, Esra Zarakol, Özge Zeki, Esra Sevim ve Sinem Kın gibi değerli isimlerden oluşan jüri üyeleri kazanan on öğrenciye ödüllerini takdim ettiler. İlk ona giren öğrenciler kendi tasarımlarının hayata geçirildiğini görme şansı elde ettiler zira öğrencilerin çizdiği desenler Urart atölyelerinde gerçek birer kolyeye dönüştürüldü.

Urart Kolye Tasarım Yarışması kazananları:

Birincilik ödülü: Zeynep Timer
İkincilik ödülü: Dulcie Tshona
Üçüncülük ödülü: Laden Büyükuzun
Dördüncülük ve beşincilik ödülü (Eşit puan): Alara Kutar, Özge Özkan
Altıncılık ödülü: Atila Doğu Sürücü
Yedincilik ödülü: Alara Bora
Sekizincilik ve dokuzunculuk ödülü (Eşit puan): Buket Kuroğlu, Elif Diler
Onunculuk ödülü: Öykü Sekülü

Ödül gecesi akabinde düzenlenen kokteylde kazanan öğrenciler tarafından tasarlanan kolyelerin tamamı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına satışa çıkarıldı.

Gecede, Urart’ın Sainte Pulchérie Fransız Lisesi için tasarladığı “özel koleksiyon” da satışa sunuldu. Ayrıca, bu “özel koleksiyon”un Urart Nişantaşı mağazasında da satışı yapılmaktadır.

Bu gecenin hayata geçirilmesindeki desteklerinden ötürü Urart Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sağmanlı’ya, değerli jüri üyelerine ve güzel müzik performanslarından ötürü Orkestra İstanbul’a teşekkürlerimizi sunarız.

daha fazla+