Kolye Tasarım Yarışması Bu yıl, Sainte Pulchérie Lisesi mücevher dünyasına yöneliyor URART ve URART Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sağmanlı’nın işbirliğiyle 9. sınıflar için kolye tasarım yarışması düzenliyor. URART, tasarımlarında Anadolu kültürünü modernizmle harmanlamasıyla bilinen prestijli bir Türk mücevher markasıdır. 22 Mayıs Perşembe günü Sainte Pulchérie Lisesi gösteri salonunda prestijli bir ödül töreni gecesi düzenlenecektir.

URART’ın tasarımcıları, görsel sanatlar dersleri kapsamında, 9. sınıf öğrencilerini soyutlama ve Osmanlı hat sanatından esinlenerek pandantif desenleri çizmeye davet etti.

URART’ın tasarımcısı Filiz Vural öğrencilerle tanışmak ve onlara URART’ın atölyelerindeki takı üretim sırlarını anlatmak üzere şahsen okulumuza geldi. Öğrenciler bu vesileyle, ince ve titiz bir işçilik gerektiren takı üretim aşamalarını eskiz tasarımından, son aşama olan gerçekleştirilmesine kadar keşfettiler. Öğrencilerden bazıları URART’ın atölyelerini gezme şansını da yakaladı. Öğrencilerin URART atölyelerine yaptıkları geziyle ilgili daha fazla bilgi için, buraya tıklayın.

Kolye tasarım yarışmasında başarılı olan tasarımcılar ödüllerini Erol Sağmanlı başkanlığında, Filiz Vural, Nur Fettahoğlu, Levent Veziroğlu, Tülin Şahin, Melis Ağazat ve Gökhan Mutlay’dan oluşan jüriden almaya hak kazanacak ve tasarımlarının URART tarafından gerçekleştirildiğini görme şansına sahip olacaklar.

URART, bu vesileyle Sainte Pulchérie’ye adanmış “özel bir koleksiyon” yaratarak bizleri onurlandırdı. Tasarımlar, ödül töreni gecesinde SOMA’da yaşanan acının arkada bıraktığı ailelere yardım amacıyla satışa sunulacaktır.

Bu gecenin hayata geçirilmesindeki desteklerinden ötürü URART Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sağmanlı’ya, COSMO Creative Event’e ve güzel şarkılarıyla kokteylimizi renklendirecek Selen Beytekin’e teşekkürlerimizi sunarız.