Üniversiteye Hazırlanırken: Sait Gürsoy ile Bilgilendirme Konferansı

16 Şubat Perşembe günü eğitim uzmanı Sait Gürsoy, lise 1-2-3 ve 4. sınıf öğrenci ve velilerine üniversiteye giriş sınav sistemini tanıtmak amacıyla okulumuzdaydı.

16.02.2012

Üç ders saati boyunca farklı sınıf seviyelerine hitabeden Sait Gürsoy, meslek seçim sürecinin lise 1. sınıftan itibaren başladığını belirterek üniversite sınavına hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda öğrencilerimizi aydınlattı. YGS ve LYS sınav sistemiyle ilgili detaylı bilgiler veren uzmanımız; sınav sisteminin amaçları, soru sayıları ve süreleri, her iki sınavda çıkan soru tipleri, soruların hangi düzeylerden geldiği, her iki sınavın puan türleri, testlerin ağırlıkları, YGS sınavının LYS sınavına olan etkisi, ağırlıklı orta öğretim başarı puanının önemi ve puan türlerine göre alanların dağılımı konularında öğrenci ve velilerimizi bilgilendirdi.

Sonrasında Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı ile ilgili çok önemli bilgiler vererek üniversite tercihi yaparken en çok nelere dikkat edilmesi gerektiğinin üzerinde duran Sait Gürsoy, öğrencilerimizle iş dünyasının çalışanlardan beklentileri, işe girecek adaylarda hangi niteliklere önem verildiği konularında çok önemli bilgiler paylaştı.

Konferansın sonuna doğru uzmanımız öğrenci ve velilerimizden gelen soruları cevapladı.

Konferansımızın tüm öğrenci ve velilerimize yararlı olmasını diler, Sait Gürsoy’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.