Uluslararası Felsefe Yarışması’nda Birincilik

"Columbia Secondary School for Math, Science & Engineering" adlı okulun "Contrariwise Philosophy Journal" iş birliği ile düzenlediği Uluslararası Felsefe Yarışması’na katılan 12-B sınıfı öğrencimiz Beliz Ürkmez birincilik ödülünü kazandı.

New York’ta bulunan “Columbia Secondary School for Math, Science & Engineering”, Columbia Üniversitesi’ne bağlı seçkin bir lisedir. Bu okulda yayınlanan “Contrariwise” adlı felsefe dergisi her yıl ulusal ve uluslararası düzeylerde felsefe yarışması düzenlemektedir.

Beliz Ürkmez, birincilik derecesi alarak gösterdiği üstün başarısıyla sertifika ve ödül alacaktır. Aynı zamanda derece aldığı “Birth and Death” adlı felsefi deneme yazısı Şubat ayı sonunda “Contrariwise” dergisinin 3. sayısında yayımlanacaktır.

Beliz Ürkmez, duygularını şöyle belirtiyor:
“Birkaç ay önce Columbia Secondary School tarafından düzenlenen Contrariwise Uluslararası Felsefe Yarışması’na katıldım. Yarışmanın konusu “Evrendeki her şey müzikle var olsaydı nasıl olurdu?” idi. Bunu üzerine evrenin var oluşunu ve yok oluşunu müzik notaları üzerinden anlatmanın ilginç olabileceğini düşündüm ve felsefi denememi yazdım.
Yazımı gönderdikten sonra sonucu heyecanla bekledim ve bir sabah uyandığımda birinci olduğumu öğrendim. Hem okuluma böyle bir başarı getirmem, hem de böylesine zor ve düşündürücü bir konuda yazdığım yazının uluslararası bir yarışmada birinci seçilmesi beni çok mutlu etti.”

Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ediyoruz ve gerçekleştirdiği çalışmadan ötürü onur duyuyoruz!

Dergi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

daha fazla+