UĞUR DÜNDAR Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri ile

Sn. Uğur Dündar 19 Şubat günü okulumuza gelerek öğrencilerimizle gazetecilik mesleğinin özelliklerini, araştırmacı televizyon gazeteciliğini, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını, gazetecinin toplumsal sorumluluğu konularını paylaşmak üzere Sainte Pulcherie Lisesine konuk olacak.

Profesyonel yaşamına TRT’nin açmış olduğu sınavları kazanarak televizyon prodüktörü olarak başlayan Uğur Dündar aynı yıl İngilterede BBC’nin açmış olduğu “Televizyonda Yapım-Yönetim” kurslarına katıldı. Türkiye’ye döndükten sonra TRT’de yapımcı yönetmen ve sunucu olarak bir çok televizyon programına imza atan Dündar 1978’de Sedat Simavi Vakfı ödülünü kazandı.

İstanbul ve Marmara Üniversitelerinde TV Programcılığı derslerinde lisans üstü hocalığı yaptı. Türkiye’de araştırmacı ve soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan Uğur Dündar halen yayında olan ARENA programı ile basında yeni ve çok önemli bir adım attı.

100’ü aşkın başarı ödülü bulunan Uğur Dündar Uluslararası platformda 1997 Berlin TV Festivalinde onur konuğu oldu. Türkiye televizyon tarihinde ilk kez “The Newyork Festival”de “Finalist Award” ödülünü ve Washington’da “Uluslararası Araştırmacı Konsorsiyum”unda başarı ödülü aldı.

17 mart 2008 tarihinden itibaren Star Tv ’de Haber Grup Başkanı olarak görev yapan Uğur DÜNDAR Yasemin BARADAN DÜNDAR ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yürekten Teşekkürler Uğur Dündar…

“Önce insan” sonra “gazeteci”

daha fazla+