Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Dördüncülük

Tübitak 52. “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na, bu sene, 2.615 farklı okuldan toplam 19.019 öğrencinin hazırladığı 14.010 proje başvurusu alındı.

Proje başvurularının ön değerlendirmesi, akademisyenler tarafından tamamlanarak, 2.160 projenin katılımıyla 25-26 Mart tarihinde bölge finalleri düzenlenmişti. Öğrencilerimiz 11C sınıfından Defne ve 11D sınıfından Öykü’nün hazırladığı “Maskelerin Kontrol Testlerinde Kütle Kaybı Ve Isı Geçişi Yasalarının Kullanılması” isimli proje birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran tarihleri arasında final aşaması proje değerlendirmelerine katıldı. Bu projeler arasında Fizik ana dalında yarışan öğrencilerimiz Defne ve Öykü, 108 projenin arasında bulunarak teşvik ödülü kazandı ve yarışmayı 4.lükle bitirdiler.

Yaşanan pandemi sürecindeki tüm zorluklara rağmen, projelerini tamamlayıp, sunum yapıp, ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu zorlu süreçte, çalışmaların tamamlanmasında destekleri ile her zaman öğrencilerimizin yanında olan okul idaresine ve proje danışmanları öğretmenleri Thami Buhari ile Abidin Zenginler’e de ayrıca çok teşekkür ederiz.