SP – Jeanne d’Arc Liseleri Kültürlerarası Değişim Programı Gerçekleştirildi

Sainte Pulchérie Lisesi olarak, dil eğitimi ve kültür alışverişi kapsamında Fransa’dan Jeanne d’Arc Lisesi’yle yapılan programı 6. yılında da başarıyla gerçekleştirdik..

Programda amaç, ülkelerin yarınları olan gençlerin, birbirlerinin kültürlerini tanıması ve Fransızca olarak eğitim alan öğrencilerimize fransızcalarını geliştirebilme imkânı sunmaktır. 2008 Ekim ayında 38 Lise 1 öğrencisiyle yapmış olduğumuz değişim programında öğrenciler bir hafta boyunca fransız öğrenci arkadaşlarının misafirleri olmuşlardı. Bu kez ise, mart ayında İstanbul’a gelen fransız öğrenciler Türk ailelerde misafir oldular ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gördüler.

ilk iki gün haftasonunu ailelerle birlikte geçiren öğrenciler, beş gün boyunca da toplu olarak İstanbul’u gezdiler. Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Kapalıçarşı, Sultanahmet, Boğaz gezilerinden sonra okuldaki frankofoni ayı etkinlik programlarına da katıldılar. Ülkemizden güzel anılar ve dostluklarla ayrılan misafirlerimizi cumartesi günü ülkelerine yolcu ettik.

Gelecek yıl tekrar yeni dostluklarda, yeni organizasyonlarda buluşmak dileğiyle…