Söz&Parole – 6: Mezun Olmak ve Kariyer Yolculuğu

Uzun bir tatile girmeden önce 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 17:30'da, Sainte Pulchérie 2008 mezunlarından Seren Elmaoğlu Beşiryan ile sevgili öğrencilerimiz ve velilerimizle bir araya geldik. Okulumuzun Söz | Parole webinar'ları kapsamında sıcak ve etkileşimli bir sohbet gerçekleştirdik.

Sohbetimizde, Seren Elmaoğlu Beşiryan kariyerin yaşamımız içinde bir basamak, sürekli bir ivmesi olmayan bir süreç, başarı ve başarısızlıkları içinde bulunduran bir yolculuk olduğundan bahsetti. Bu yolculuk öğrencilerimiz için Sainte Pulchérie sıralarından başlayan bir yolculuk.
Yetenek elbette önemli bir kavram. Yetenekli olmak çok güzel; fakat bir konuda yeteneğimizin olmadığının hissedilmesi demek, o yeteneğin gelişime açık olmadığı anlamına gelmiyor. Yeteneğin yanında yetkinlik ve beceri ise zamanla ve azimli çalışmayla kazanılıyor.
Seren Elmaoğlu Beşiryan: “Lise sıralarında bizi heyecanlandıran alanlara yoğunlaşmamız oldukça önemli. Hiçbir zaman oldum dememek, her zaman daha iyi bir versiyonunuzun olabileceğinin bilincinde olmamız gerek.”
Özgeçmişin nasıl olmasına dair söylediklerinin arasında dikkat çekenler:
  • Değerli okullarda okumanın yanında mümkün olduğunca staj yapılması
  • Tecrübe edinerek özgeçmişin doldurulması
  • Özgeçmişin yazım şeklinden ve kültürlere göre farklılık göstermesi
Sohbette verdiği örnekse, Türkiye’de özgeçmişlere fotoğraf eklenmesi doğal karşılanırken; İngiltere’de özgeçmişlerde fotoğraf görülmesinin ilk intibada, ayrımcılığa neden olabileceği düşüncesinden dolayı hoş karşılanmadığından bahsettik.
Sohbetimizin sonunda, Seren Elmaoğlu Beşiryan; Erasmus değişim programının önemini, başka bir ülkede yaşamanın bambaşka bir tecrübe olduğunu anlatırken, ayrıca “network” edinmek içinde bir fırsat olduğuna değindi. Profesyonel çevre edinmenin günümüzde kaçınılmaz olduğunu ve ayrıca “torpil” kavramı düşüncesiyle ilişkili olmadığını katılımcılarımızla paylaştı.
Çok keyifli, sonlandırmayı istemediğimiz bu sohbet için kendisine teşekkür ediyoruz.
Daha nicelerinde görüşmek üzere…