Öz Disiplin ve Zaman Yönetimi

Söz/Parole Konferansları Başladı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi’nin düzenlediği Söz/Parole konferansları  kapsamında 14 Aralık Perşembe günü 5. ve 6. ders saatlerinde Yeditepe Üniversitesi Bireysel ve Akademik Gelişim Müdürü Özge ALYU “Öz Disiplin ve Zaman Yönetimi” konusu hakkında bilgi vermek üzere Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle  bir araya geldi.

Bu buluşmada;

• Zaman yönetiminin önemi, hayata sağladığı katkılar,

• Disiplin tanımı, disiplin-zaman yönetimi arasındaki ilişki,

• Öz disiplin tanımı, günlük yaşamda nasıl uygulanabileceği, öz disiplini sağlama yolları,öz disipline engel olan faktörler,

• Hedef belirlemek için hayal kurmanın ve bu hayale odaklanmanın önemi, hayali gerçeğe dönüştürmek için yapılması gerekenler,

•  Pomodoro, Kanban, Eisenhower Teknikleri

hakkında bilgi vererek gerek akademik gerekse özel hayatta başarılı olmanın püf noktalarını paylaştı.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen sunumun ardından uzman konuğumuz öğrencilere Kanban ve Eisenhower teknikleri üzerine  atölye çalışması gerçekleştirdi.

Özge ALYU’ya teşekkür eder, sunum ve atölye çalışmasının öğrencilerimiz için faydalı olduğunu umarız.