Şirince Tiyatro Medresesi’nde Tiyatro Kampı

Geçtiğimiz 22-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Fransızca ve Türkçe Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz yıl sonu oyunlarını hazırlamak üzere Şirince Tiyatro Medresesi’ne gittiler.

Bu kampın birçok hedefi vardır. Kampın amacı; ilk olarak öğrencilerin sınıfları dışındaki farklı bir ortamda çalışmalarını sağlayarak onlara kendi kendine yetebilir ve sorumluluk sahibi bireyler olmayı öğretmektir. Ama her şeyden önce tiyatro alanındaki pratik tecrübelerini neredeyse profesyonel bağlamda geliştirmektir.

Ara tatilde düzenlenen bu kamp boyunca öğrencilerimiz tiyatro teknikleri konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buldular. Tiyatro öğretmenleri Arzu Bigat ve Ezgi Düzenli eşliğinde dil hakimiyeti, jest, mimik, beden dili gibi birçok unsur üzerinde pratik yaptılar.

Tiyatro kampının programı:

• Yıl sonu sahneye koyacakları Fransızca ve Türkçe oyunlarının provaları;
  • Alanında uzman tiyatro yönetmenleri ile atölyeler;
  • Tiyatro egzersizleri;
  • Sabah sporu;
  • Sinema gecesi etkinlikleri.

Yoğun tempolu bu tiyatro kampı sayesinde öğrencilerimiz gerçek birer tiyatro oyuncusu gibi sanatsal bir topluluk olarak yaşamayı, hissetmeyi ve çalışmayı öğrendiler.

daha fazla+