Sinemada Kadın

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi olarak, her yıl, 10. sınıf öğrencilerimizle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, kadınları merkeze alan ve önem arz eden konulara dikkat çekmek, bu konularla ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

Bu sene 25 Mart Cuma günü gerçekleşen panelin başlığı ise: Sinemada Kadın

10. sınıfların katılımıyla gerçekleştirilen panelin konuşmacıları: akademisyen Prof. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver, yapımcı Müge Özen ve oyuncu Damla Sönmez.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver üstlendi ve “Türkiye’de Kadınların Sineması” üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, sinemanın “kadınlar” açısından sorgulandığı panel boyunca; konuşmacılar, kendi deneyimlerinden paylaşımlarda bulundular ve panelin sonuna doğru öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Film endüstrisinde çalışan kadınların karşılaştığı engel ve sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin getirildiği bu panel, “kadınların film endüstrisindeki varlıklarını sürdürülebilir kılmak” temennisiyle sonlandı.