Şile’deki Bahçemizi Yeşertelim

Bir yıldan uzun bir zamandır Çevre Derneğimiz ve Sainte Pulchérie Lisesi idaresi Şile’de "Yeşil Okul"u hayata geçirmek için etkin bir şekilde çalışıyor. Binanın inşaası neredeyse bitmek üzereyken, bizler bahçemizi yeşertmeye başladık bile... Öğrenciler, Atatürk’in ölümünün 76. yılını anmak vesilesiyle Atatürk Köşesinin bakımını yapmak üzere Şile’ye gittiler.

“Bahçemizi yeşertmek gerek”; Voltaire’in meşhur felsefi hikayesinde olduğu gibi… Bizler Sainte Pulchérie Lisesi’nde bunu kelimenin tam anlamıyla uygulamaya karar verdik!

Sürdürülebilir kalkınma için eğitim, eğitim anlayışımızın önemli bir boyutunu oluşturmaktadır. Öğrencilerimizi, değişen dünyanın tehlikeleri karşısında “eko sorumlular” yapmak, önceliklerimizden biridir. Şile’de ekolojik bir okul hayata geçirmek fikri de, bu bağlamda ortaya çıktı. Bu proje, toprağa daha saygılı yeni bir tarım şeklini keşfettirmek, şehir hayatı ile kırsal hayatı yakınlaştırmak, öğrencilerimize yeniden toprakla uğraşma zevkini vermeyi hedeflemektedir.

İlk faaliyetimizi 10 Kasım’da sembolik olarak Şile’de gerçekleştirdik. Hepimiz Atatürk büstünü temizledik, büstün zeminini etli yapraklı bitkilerle, lavanta ve biberiye ekerek düzenledik.

Köyün sakinleri tarafından hazırlanan sade ama %100 organik bir öğle yemeği yedik: Börek ve ayran. Şile’ye ilk ziyaretimiz bu şekilde son buldu. Umarız, bu gezi gibi daha birçok ziyaret gerçekleştiririz. Bugünün düzenlenmesine desteklerinden ötürü, Ovacık Kadın Tohum Derneği’ne teşekkür ederiz.

Öğrenciler bu videoda izlenimlerini paylaşıyorlar:

Biraz daha fazla bilgi almak (ya da daha fazlasını görmek!) için, blogumuza göz atın.