“Sigaraya Hayır” Haftasına Genel Bakış

Rehberlik servisimizin önderliğinde, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz "Sigara Kullanımını Önleme Haftası" etkinliklerini metinler ve resimlerle gözden geçirelim...

24 Ekim pazartesi günü, okulumuzda “Birlikte Son Sigaramızı Söndürelim” temalı bir konferans düzenlendi. Konferansa doktorlar ve bazı ünlü simalar katıldılar: Rebul Eczanesi’nin sahibi Mehmet Müderrisoğlu, Radyolog Dr. Mustafa Ceylan, basketbolcu İbrahim Kutluay ve kendi deneyimlerini aktaran Mehmet Kazmirci.

Eczacı ve radyolog konuklarımız sigaranın kişiye ve çevresine verdiği zararlar, sigarayı bırakma yöntemleri hakkında önemli bilgiler verirken “KOAH” hastası Mehmet Kazmirci bu hastalıkla ilgili kişisel deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Milli basketbolcu İbrahim Kutluay kendi yaşantısından örneklerle, sigara ve zararları, sigarasız bir hayatın kişiye sağladığı önemli katkılar hakkında bilgi verip öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Sigaranın yaşamlarını yönetmesine izin vermemek için, onları bu mücadelede dayanışma içinde olmaya çağırdı.

Bu hafta kapsamında rehber öğretmenler tarafından bütün sınıflarda bağımlılık ve buna bağlı sorunlar hakkında özgürce konuşmak amacıyla grup paylaşım toplantıları düzenlendi. Böylece, her öğrenciye özgürce söz alabileceği, sigara, bağımlılık ve bunların yarattığı sorunlar üzerine konuşabileceği bir ortam sunularak sigaranın nasıl bırakabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Tüm hafta boyunca, büyük teneffüslerde, öğrenci komitesi üyeleri, bu tema için özel olarak hazırlanmış t-shirtleri giyip, geliri sigarayla savaşan derneklerden birine bağışlanacak olan t-shirt ve bez çantaları öğretmen ve arkadaşlarına sattılar.

Lise 1 sınıflarında, fen dersinde, uzman bir eczacı, rehber öğretmen, fen bilgisi ve sağlık bilgisi öğretmenleri eşliğinde öğrencilerin akciğerlerindeki karbonmonoksit seviyesi ölçüldü ve bu konuda bilinçlenmeleri sağlandı.

Ayrıca, bir büyük teneffüste okul hemşiresi ve komite öğrencileri isteyen öğretmen ve öğrencilerin akciğerlerindeki karbonmonoksit seviyesini ölçtü.

Sigaraya karşı mücadele etkinliklerinin son halkası olan ve 10-11-12 Kasım’da gerçekleştirilecek Yalova Trekking Gezisi’ne, kentin sağlığımızı tehdit eden ortamından uzaklaşmak isteyen tüm öğrencilerimiz katılabilirler.

Bu projenin öğrencilerimizin sağlığına önemli katkıları olmasını diler, bu çalışmada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz.

daha fazla+