Sigara Kullanımını Önleme Haftası

İlkini geçen sene gerek okul içinde konferans, grup çalışmaları, deneyler, afiş-posterlerle, gerek okul dışında trekking etkinliği, temiz sokak kampanyası ve Beyoğlu Belediyesi’nin işbirliğiyle "Beyoğlu’nda son sigaramızı söndürelim" teması altında gerçekleştirdiğimiz "Sigara Kullanımını Önleme Haftası" etkinliklerimizi yapmaya bu sene de 24-28 Ekim tarihleri arasında devam edeceğiz.

Bu seneki etkinliklerimizin içeriği sigaranın kişiye ve çevreye verdiği zararlardan çok sigaranın nasıl bırakılabileceğine yönelik olacaktır.

• Bu hafta kapsamında öğrenci ve velilerimize yönelik, aralarında Rebul Eczanesi’nin sahibi Mehmet Müderrisoğlu, Radyolog Dr. Mustafa Ceylan, basketbolcu İbrahim Kutluay’ın ve kendi deneyimlerini aktaran Mehmet Kazmirci’nin konuşmacı olarak katılacağı« Sigara Kullanımını Önleme ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri » konulu konferans düzenlenecek,
  • Sainte Pulchérie Lisesi rehber öğretmenleri sınıflarda grup paylaşımı etkinlikleri yapacak,
  • Fen bilimleri, sağlık dersi öğretmenleri ve davetli bir eczacı derslerde sigaranın zararları konusunu çeşitli deneyler, afişler ve posterlerle işleyecek,
  • Gönüllü öğrencilerden oluşan bir öğrenci komitesi bu tema için özel olarak hazırlanmış tişörtlerini giyip, bir büyük teneffüste uzman bir eczacı eşliğinde öğretmen ve öğrencilerimizin akciğerlerindeki karbonmonoksit değerini ölçeçek.
  • Aynı öğrenci komitesi, hafta boyunca bu tema için özel olarak hazırlanmış bez torba, tişörtleri büyük teneffüslerde arkadaşlarına ve öğretmenlerine satacak, elde edilen gelir, sigara kullanımına karşı mücadele eden derneklerden birisine bağışlanacak,
  • Ayrıca geçen sene katılan öğrencilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler sonucunda sağlıklı yaşam ve spor olgusunu kavramak, doğayla iç içe olmak, ekip ruhunu keşfederek yürüyüş yapma fırsatı bulmak amacıyla Yalova ili sınırlarında yeniden bir trekking organizasyonu düzenlenecektir.

Bu hafta çerçevesinde gerçekleşen etkinliklerimizin tüm öğrencilerimize yararlı olmasını diler, bu çalışmada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz.