Şehir Tarihi Gezimizi Gerçekleştirdik

15 Ekim 2011 Cumartesi günü lise 3 Sosyal sınıfı öğrencileriyle tarih öğretmenlerimiz, bu yıl başlattıkları şehir tarihi gezilerinin ilkini gerçekleştirdiler.

Gezi öncesi, görülecek yerler öğrencilerle birlikte saptanmış ve her öğrenci bu yerler hakkında araştırmalar yapmıştı. İki hafta önceden hazırlıklarını yapan öğrencilerimiz, anlatmak istedikleri eseri seçmişler ve bu konuda hazırlanmışlardı.

« Geziye Sirkeci tren istasyonu ve istasyonun müzesi ile başladık, ardından Gülhane parkı, Arkeoloji müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Sultanahmet Meydanı, II.Mahmut Türbesi, Beyazıt Camisi ve Süleymaniye’yi gezdik.
Elbette ki bu panaromik bir geziydi, bir tür keşif gezisi olarak düşündüğümüz bu gezide, öğrencilerimiz her gezi noktasında, sorumluluk aldıkları konuyu arkadaşlarına aktardılar.
Gezi sonucunda seçtiğimiz ve daha ayrıntılı gezmeye karar verdiğimiz yerler hakkında araştırmalar yapma ve yeni gezi planları hazırlama kararı aldık. Gördük ki, İstanbul’un tarihi zenginliği karşısında, çok küçük bir bölgede ve sadece panaromik bir gezi için bile bir gün yeterli olmuyor. Çok soğuk ve yağmurlu bir gün olmasına rağmen yılmayan ve geziyi büyük bir zevkle sürdüren öğrencilerimizle yeni keşifler yapmak ve şehrimizi daha iyi tanımak için sabırsızlıkla bir sonraki geziyi bekliyoruz.»

daha fazla+