Sartre ve Beauvoir ile Dünya Felsefe Gününe Yolculuk

Dünyanın daha çok özgürlüğe, daha çok demokrasiye ihtiyacı olduğu bir çağda felsefenin işlevini göstermek ve felsefi düşünme yetisinin önemini vurgulamak için okulumuzda, Felsefe Bölümü- Medyatek ile işbirliği "Dünya Felsefe Günü"nü kutladık.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından yaşama geçirilmiş, 2002 yılından beri de her yıl kasım ayında kutlanan “Dünya Felsefe Günü”nün amacı, kültürlerarası diyalogda eleştirel ve reflektif düşünmeye dayalı felsefenin rolünü vurgulamaktır. Felsefe eğitimi alan gençler, geleceğin sorgulayıcı ve eleştirel bireyleri olarak dünya barışına katkıda bulunacaklardır.

Dünya Felsefe Günü, okulumuzda Medyatek ve Felsefe Bölümü işbirliğinde öğrenci sunumları ile kutlandı. 11. sınıf öğrencilerimizden Roman Cioban ve Beril Boralı Jean Paul Sartre, Deniz Yoruç ise Simone de Beauvoir sunumlarıyla Fransız felsefesinin bu önemli temsilcilerini tüm öğrencilere tanıttılar. Dönemlerini ve gelecek kuşakları etkileyen bu filozofların yaşamlarını ve felsefi görüşlerini tanıtan bu sunumun ardından Medyatekte Sartre ve Beauvoir kitaplarını tanıtan bir etkinlik yapıldı.

Sunum yapan öğrencilerimize bize felsefe dolu bir zaman yaşattıkları için teşekkür ediyoruz..

daha fazla+