11 Kasım Cuma günü, okulumuzdaki herkes, meşhur Anglo-Sakson tekerlemesinde olduğu gibi "şeker ya da şaka" oynadı. Herkesi heyecanlandıran bir Cadılar Bayramı partisi için cadılar, korkunç periler, lanetli melekler, hayaletler ve diğer canavarlar okulun koridorlarında dolaşıyordu.
“Cadılar Bayramı, 31 Ekim akşamı kutlanan Anglo-Kelt halkının kültürel bir bayramıdır. Azizler Günü bayramının arifesinde kutlandığı için İngilizce’de Halloween olarak adlandırılır. Bu kelimenin kökeni All Saints’ Eve anlamına gelen “All Hallows’ Eve” den gelmektedir.
Birçok kaynak, Cadılar Bayramı’nı sonbaharın başlarında Keltler tarafından yeni yıl arifesi olarak kutlanan şamanik bir miras olarak açıklar.
Cadılar Bayramı, 1845 ve 1851 yıllarında meydana gelen Büyük İrlanda Kıtlığı nedeniyle çok sayıda İrlandalı göçmenin Amerika’ya gelmesiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne tanıtıldı. 1920’lerden itibaren ise Cadılar Bayramı Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerlik kazandı ve zamanla bazı ülkelerin resmi tatili haline geldi.
Cadılar Bayramı küresel ölçekte çok popüler olmasa da, farklı kültürlerde Cadılar Bayramına benzer festivaller var; örneğin Meksika’da ölülerin günü anlamına gelen “Dia de Los Muertos” adında bir tatil var.
Kültürel ve dini özelliğin bu bayramda çok önemli bir yeri olsa da, yaratıcı kostümler giymenin ve arkadaşlarla veya aileyle Cadılar Bayramı temalı etkinlikler yapmanın da çok keyifli olduğunu düşünüyoruz.”
İhsan, 10D
Voir cette publication sur Instagram