Sainte Pulchérie Lisesi Dijital Araçların Kullanım Şartnamesi (Öğrenciler)

Bilgisayar ağımıza erişebilmek için Lisenin tüm eğitim ekibi (idare, öğretmenler, idari kadro, öğrenciler) bir şartname imzalamak zorundadır. Öğrenciler için olan şartnameyi burada bulabilirsiniz.

Lisenin bilgisayar ağı üzerindeki tüm faaliyetleriniz ve dijital verileriniz kaydedilmektedir, ve bu şartnamede yayımlanan kuralların ihlali durumunda bu faaliyet ve veriler araştırılabilecektir.

İnternet
Uygunsuz içeriklere, her türlü ayrımcılığa, ırksal veya dinsel nefrete ve Türk hukukuna göre yasa dışı eylemlere teşvik eden konuları içeren sitelere erişmemeniz ve erişmeye çalışmamanız gerekmektedir.
Türk eğitim kurumu olarak, bilgisayar ağımızda yapılan web tarama geçmişlerini, 3 yıl boyunca tutmak ve Milli Eğitim’in talebi üzerine iletmekle ilgili yasal bir zorunluluğumuz bulunmaktadır.
Ağımızın kullanıcılarının korunması için filtreler kurulmuştur. Bu filtreleri (proxy) atlamak için yapılacak her türlü girişim kesinlikle yasaktır.
Bu tür içeriğe kasıtsız erişim halinde Bilgi-İşlem servisine derhal bilgi verilmesi gerekmektedir.
Öğrencilere en iyi koşullarda internet erişimini sağlayabilmemiz için, lisenin ağını, doğrudan derslerle ilgili kaynaklara erişmek üzere kullanacağınızı taahhüt etmektesiniz. Örneğin, bir öğretmenin izni olmadan, streaming sitelerine erişmeniz kesinlikle yasaktır.

Eposta ve Dijital Veriler
BYOD (“Bring Your Own Device”) programı kişisel bilgisayarları, lisenin bilgisayarları ve sunucularındaki dosyalar (örneğin “Belgelerim”), Google hesabı (Google Drive ve Gmail) gibi okulda kullanılan tüm dijital içerikler lisenin sorumluluğundadır.
Bu araçların ve malzemelerin kullanımı kesinlikle okul çerçevesinde, “öğrenci şartnamesi”nin, okul ve Türk Milli Eğitim’inin yönetmeliğinin ve genel olarak Türk yasalarının etik çerçevesinde olmalıdır.
Uygunsuz kullanım şüphesi veya resmi talep durumunda tüm dijital verileriniz, izniniz olmadan araştırılabilir.

Resim Hakları
Öğrencilerin veya öğretmenlerin okul çerçevesinde çekilen resim veya videolarını izin almadan internette yayımlamak yasaktır. Ayrıca, lisenin adını, logosunu ve resmini, Sainte Pulchérie Lisesi’nin yönetiminden resmi bir izin almadan kullanmak yasaktır.
Öğrenci, KVKK kanunu gereğince hiçbir şart altında bir başkasına ait kişisel bilgi ve/veya fotoğrafı sosyal mecrada karşı tarafın yazılı yada sözlü rızası olmadan yayınlayamaz.

Telif Hakları
Gerek multimedya tasarımları, yazılımlar, metinler, basın makaleleri, fotoğraflar, gerekse sesler ve çizimler olsun, telif hakları, ticari markalar, patentler, fikri ve sınai mülkiyetler ile ilgili mevzuat ve metinlere uymayı taahhüt etmektesiniz.

Şifreler
Hiçbir koşulda şifrenizi diğer bir öğrenciye, bir öğretmene veya Bilgi-İşlem servisine kesinlikle vermeniz yasaktır. Eğer başkasının sizin şifrenizi öğrenmiş olduğunu düşünüyorsanız, hemen size yeni bir şifre alabileceğiniz Bilgi-İşlem servisine gitmelisiniz

Veri Yedekleme
Tüm verilerinizin düzenli yedeklemelerini yapmak sizin sorumluluğunuzdadır.

Virüsler ve Kötücül Yazılımlar
Bu tür programlara karşı, Bilgi-İşlem servisi bir dizi güvenlik oluşturdu. Herhangi şüphe unsuruyla karşılaşırsanız, hemen Bilgi-İşlem servisiyle irtibata geçin.