Sainte Pulchérie Lisesi 170. Eğitim Yılını Kutluyor

Yardım balosu Kuruluşumuzun 170. yılını kutlamak amacıyla 21 Nisan akşamı Sainte Pulchérie Lisesi’nin eski mezunları, öğretmenleri ile iş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış simalarından yaklaşık 500 kişi Fransız Sarayı’nda bir araya geldiler. Cacharel’in desteğiyle düzenlenen 50’li yıllar temalı bu büyüleyici gecenin hatırası hafızalarımızdaki yerini aldı...

Yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlere sıkı sıkıya bağlı olan Sainte Pulchérie Lisesi 170. yıldönümü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” kampanyasına destek olmaya karar verdi.

Okul Müdürümüz M. Abellan konuşmasında şunlar üzerinde durdu:

“Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği”, beni ve Sayın Minâ Akcen’i adeta iki yönüyle can evimizden yakaladı. Bu tercih bir taraftan tüm sürdürülebilir gelişim projelerimiz bağlamında yapılan bağışlarla taçlandırılıyor ki ilkeli, prestijli bir eğitim kurumu olarak, elbette olması gereken zira bizim öğrencilerimizle aynı eğitim imkanlarına sahip olmayan gençlerin eğitimini desteklemekten daha doğal ne olabilir ki… Öte yandan Sainte Pulchérie 150 yıl boyunca kız orta okulu olarak faaliyetini sürdürmüş ve daha da önemlisi ’’şefkat rahibeleri’’ tarafından ülkemizin genç kızlarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla bir eğitim kurumu olarak kurulmuştur.”

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach ise konuşmasında mezunları Alumni platformunda toplanmaya çağırdı. Bu platformu şu sözleriyle açıkladı: ” Bu platform ile Fransız eğitim sisteminden mezunları bilgilendirmek, federasyon altında toplamak, Türk tabiiyetli üniversite öğrencilerini de bu iletişim ağına katarak faydalanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.”

“SP’liler Derneği” Başkanı Sayın Çiğdem Erkoç Sainte Pulchérie Lisesi’ne damgasını vuran bütün sœurs’leri ve son iki müdür olan Sayın Mme Garçon ve M. Gentric’i isimleriyle andı.

Akşam boyunca 50 kadar müzisyen misafirlere eşlik etti: “Orkestra İstanbul” oda orkestrası, Masis Aram Gözbek ile “Boğaziçi Gençlik Korosu” ve Bora Çelikler ile “Salıncak Neş’e ve Dans Orkestrası”. Zarif çiftler gecenin sonuna kadar 50’li yıllar atmosferini yeniden yaratarak rock’n roll ve swing dansları yaptılar.

İki dans arasında Uğur Batur ile ÇYDD yararına mini bir müzayede düzenlendi. Tasarımcılar Ezra-Tuba’nın Swarovski taşlarla bezeli bir elbisesi, Cacharel’in ise “The New Vintage” elbisesi gibi birbirinden değerli parçalar satışa sunuldu.

Bu etkinliğe destek olan ve bu rüya gibi balonun gerçekleşmesine imkan tanıyan Cacharel başta olmak üzere herkese gösterdikleri cömertlik örneğinden ötürü teşekkür ederiz.

Sainte Pulchérie Lisesi bu gecenin ve bağış kampanyasının hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen ve emeği geçen herkese, başta Fransız Sarayı ve Sayın Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach olmak üzere, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, Sayın Ceyda Düvenci’ye, Sayın Serkan Altunorak’a, Sayın Tuba Uzüğüten’e, Sayın Sait Zaimkeleş’e, Sayın Ezra et Tuba Çetin’e, Sayın Uğur Batur’a, Sayın Yekta Kopan’a, Sayın Esra Zarakol’a, Sayın Ekin Özbiçer’e ayrıca Vodafone’a, Lacoste’a, Urart’a ve Filmotto’ya teşekkürlerini sunar.

ÇYDD için hazırlanan kampanya filmini izlemek için buraya tıklayın.

170. yıl balomuza yoğun gündemi sebebi ile katılamayan Cacharel Dünya Başkanı Jean Bousquet, Saint Pulcherie için ilettiği kutlama mesajı videosu ile bizleri onurlandırmıştır. Mesajında Fransızca olarak “Değerli Okul Müdürü ve Değerli Öğrenciler, Bu akşam, köklü okulunuzun yıl dönümü kutlaması için aranızda bulunamamaktan ötürü üzgün olduğumu belirtmek isterim. Fakat baloya iş ortağımız olan Aydınlı Grup aracılığıyla katılım gösteriyorum. Biliyoruz ki; yarınlar için çözüm kültür ve eğitimidir. Başarılar ve güzel bir akşam diliyorum.” demiştir. İzlemek için buraya tıklayın.

Basında : buraya tıklayın

Geceden bazı kareler: