Sainte Pulchérie Hindistan Renkleriyle Buluştu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 7 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı Hint kültürüyle buluştu. Dans, hiphop, müzik, caz akapella ve tasarım kulüplerinin çalışmaları, İstanbul Hindistan Başkonsolosu Sn. Manish Gupta, İstanbul Fransız Başkonsolos Yardımcısı Sn. Françoise Pontois, Hindistan Dostları Derneği, Takadhimi Hint Dans Topluluğu ve birbirinden değerli davetlilerin katılımıyla Hint kültürüne adanan bu çok özel gecede lisemizde sunuldu.

Hindistan’ın zengin kültürel mirası, bu ülkenin canlı ve ışıl ışıl renklerini barındıran tüm sanat dallarına yansımaktadır. Dansların, müziğin olduğu kadar, motiflerin, kumaşların ve renklerin çeşitliliği, okulumuz dans, hiphop, müzik, caz akapella ve tasarım kulüplerinin çalışmalarının ilham kaynağı olmuştur. Bu araştırma ve yaratım çalışmaları, öğrencilerimizin yeni bir kültürü tanımalarına olanak vermiştir.

Hint açılış ve mum seremonisiyle başlayan gece, öğrencilerin Hint algılarını ortaya koydukları sanatsal yaratımlarla devam etti. Takadhimi Hint Dans Grubu’nun gösterilerinin renklendirdiği gece, Hint lezzetlerinden oluşan kokteylle son buldu.

Sainte Pulchérie Lisesi projeye katılan kulüp öğretmenlerine teşekkür eder : Hande Ermiş (Dans Kulübü), Steven Champs (Hiphop Kulübü), Luis Ernesto Gomez (Müzik Kulübü), Masis Aram Gözbek et Efe Çalımlı (Caz Akapella Kulübü), Filiz Vela (Tasarım Kulübü).

Sainte Pulchérie Lisesi, İstanbul Hindistan Konsolosluğu’na, Hindistan Dostları Derneği’ne ve Takadhimi Hint Dans Grubu’na desteklerinden, değerli önerilerinden ve bu projenin gerçekleştirilmesindeki yardımlarından ötürü teşekkürlerini sunar. Ayrıca kokteyl için Okul Aile Birliği ve Dubb Indian Restaurant’a ve Interflora Çiçekçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Gedik’e teşekkür eder.