Robotex Türkiye Robot Uygulamaları Dalında Türkiye Birinciliği Ödülü

“Sökülüp Takılabilen Otonom Tenis Topu Toplama Robotu” isimli robotla kendi dalında birincilik kazanan kulübümüz, Robotex Dünya Finali’nde ülkemizi temsil edecek.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Robotik Kulübü olarak farklı kazanımları amaçlayan çeşitli ulusal ve uluslararası robotik turnuvalarına katılıyoruz. Böylece,  öğrencilerimizin dünyadaki paydaşları ile bir araya gelerek etkileşim içinde olmalarını amaçlıyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarında da, öğrencilerimiz ile çalışmalarımızı, online ve mümkün olabildiğince offline olarak sürdürdük. Katıldığımız turnuvalardan biri de Robotex Türkiye Robot Turnuvası’dır.

Robotex Turkey, dünyanın en büyük robotik festivali olan Robotex International, Tallinn/Estonya’nın Türkiye’deki yıllık büyük etkinliğidir. Bu etkinlikte; mühendisler, yöneticiler ve aileleri endüstri liderlerinden ilham almak için; yeni girişimcileri gözlemlemek, farklı yarışmalar için robotlar yapmak ve son teknolojiyi yansıtan inovasyonları öğrenmek için bir araya gelirler.

Bu yıl pandemi şartları nedeni ile online olarak düzenlenen Robotex Türkiye Turnuvası’na,

“Robotik Uygulamalar’’ alanında “Sökülüp Takılabilen Otonom Tenis Topu Toplama Robotu” isimli robotla katılındı. Çalışmanın sunumu, kulüp öğrencilerimizden Ramazan ve Kerem  tarafından gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, bu çalışmamız kendi kategorisinde Türkiye birincisi olmuştur. Bu derece ile öğrencilerimiz, Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılacak Robotex Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etme hakkını elde etmişlerdir.

Projemize katkıda bulunan okulumuzun tüm birimlerine teşekkür ederiz.