Resimlerle “3. Dans Buluşması”

Sainte Pulchérie Lisesi, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği etkinlikle liselileri gün boyunca bir araya getirerek, keyifli bir « Dans Buluşması »'na ev sahipliği yaptı. Festival giderek yaygınlaşırken katılımcı okulların sayısı da artmıştı.

26 mayıs Cumartesi günü, 12 okul konuğumuz oldu. Gün içinde dans atölyelerine katıldılar, akşam da onları beğeniyle izleyen veliler, öğrenciler ve arkadaşlarının önünde sahnede gösterilerini sergilediler : Alman Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Enka Lisesi, İzmir Seferihisar Bld. Kültür Sanat Gençlik Merkezi, Özel Florya Final Lisesi, Özel İstek Acıbadem Lisesi, Robert Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi.

Sainte Pulchérie Lisesi, her yıl, atölye çalışmaları için farklı bir dans türü seçmekte, uzman bir veya birçok dans eğitmenini okulumuza davet etmektedir. Candan Baş ile modern dans, Kadir Memiş ile Hip Hop’tan sonra bu sene öğrenciler, Hande Ermiş ve Ozan Balaban ile Latin danslarını öğrendiler. Latin ritimlerinden esinlenen bir fitness programı olan Zumba atölyesi de Gökçe Güngör ve Hünkar Güler tarafından uygulandı.

Akşama doğru, katılımcı okulların dans kulüpleri gösteri için hazırlanmaya başladılar. Okul bahçesinde bu etkinlik için kurulan 10m uzunluğunda ve 7m genişliğindeki sahne üzerinde son düzenlemeler yapıldı. Serin havaya rağmen, 150’den fazla izleyici gecenin geç saatlerine kadar kalarak genç dansçıların koreografilerini alkışladılar. Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü BÜDANS’ın muhteşem performansı, Depo Dans’tan harika bir gösteri ve HEP Dans öğrencilerinin koreografisi, hepsi unutulmaz anlardı, tüm dansçılara içtenlikle teşekkür ediyoruz. Son gösterinin ardından tüm katılımcılar sahneye çıkarak, yılın parçası “Ai Se Eu Te Pego” ile doğaçlama bir koreografi yaparak bir şenlik ortamı yarattılar.

Gelecek yıl da lisemizde aynı dans havasını soluma ve belleklerimizdeki güzel melodilerin ritmine kapılma umuduyla…

Aşağıda gün içindeki Zumba atölyesinden enerji dolu görüntüleri içeren videoyu izleyebilirsiniz