Radio Pulchérie yeni yayın yılına başlıyor!

Radio Pulchérie üçüncü yayın yılına başlıyor. Türkiye'nin ilk frankofon öğrenci radyosunu kuran okul olduk. Müzik yayın kalitesi ve aynı zamanda programların çeşitliliği ile kısa sürede fark edildi, Radio Pulchérie... İşte yeni bir okul yılı! Ve şimdi öğrenci ekibimiz yeni projeler üzerinde çalışıyor...

Radio Pulchérie, 2019 yılında yayın hayatına başlayan Sainte Pulchérie Lisesi’nin radyosudur. Bu yıl, Radyo kulübünde yeni bir ekip oluşturuldu: Doğa Naz, Nerses, Deniz, Burağ, Ekaterina, Zeynep, Bilgehan ve Zeyno bu yıl ekibe dahil olmaya karar veren ve her çarşamba biraraya gelerek radyoyu organize eden 8 öğrencimiz.

Radyo kulübünün başkanı Ekaterina’ya aşağıdaki soruları yönelttik:

Programlar açısından bu yıl kulüpten ne tür yenilikler bekliyoruz?
Bu yıl daha çok eğleneceğiz. Programlar daha kaliteli olacak; çünkü birçok kişi daha önceki yıllardan deneyimli. Ve biz yeni programlarımızı sunmaya hazırız. Ayrıca, daha neşeli ve daha duygusal içerikler olacağını düşünüyorum. Geri bildirimde bulunan ve bizi takip eden kişilerle Instagram’da anket yapmayı planlıyorum! O yüzden bizi Radio Pulchérie Instagram hesabından takip edin!

Eski programlar devam edecek mi?
Evet, bazıları devam edecek. Örneğin Eren ile “Klasik Sanatçılar”, Deniz ile “Un film une histoire”, M. Feyzi ve M. Korkut’un programı “Space Geek” vs. Ben de “Beauty with Ekaterina” programıma devam ediyorum ve bazen de, özel günlerde ya da küçük bir değişiklik yapmak için, özel programlar da yapmayı düşünüyorum.

Ne tür müziklere ağırlık vermeyi düşünüyorsunuz?
Radyoda dinlediğiniz müzikler, başından beri, radyoyu yönetenlerin kişiliğini temsil ediyor. Çünkü ekibimize dahil olan herkes bu üç yıl boyunca “playlist”ler hazırladı. Ayrıca, öğrenciler arasında, playlist’ler oluşturmak için düzenli olarak gönüllüler arıyoruz. Müzik, Sainte Pulchérie’de bütün zevklerimizin harmanlandığı bir mozaik. Daha önceki yıllarda, öğrencilerden gelen playlist’leri Cumartesi ve Pazar günleri saat 11.00 ve 14.00’da yayınlıyorduk, buna devam edebiliriz… Daha sonra tüm playlist’ler radyomuzun müzik kütüphanesine katılıyor. Bazen Ah! Kosmos ve Les Frères Amieux gibi bize özel programlar hazırlayan Türk veya Fransız DJ’lerle de işbirliği yapıyoruz.

Ve senin programlarında müzik nasıl bir yer tutuyor?
Programımda ruh halini belirleyecek bir müzik türü seçeceğim. Burçlar için daha eğlenceli bir müzik ve “Beauty with Ekaterina” için ise daha özgün bir müzik kullanmayı düşünüyorum. Belki benim kültürümü temsil edebilir, yani Rus ya da Romanya müzikleri olabilir. Bunun hakkında düşüneceğim.

Tüm öğrenciler radyoya katılabilir mi?
Kesinlikle evet! Zaten radyo kulübünde olmayan, ama program yapan çok sayıda öğrenci var.

Öğrencilerin kendi programlarını yayınlamaya başlaması için ne yapması gerek?
İlk olarak, çalışmaya hazır olmalı. İkincisi, yaratıcı olmalı ve yeni fikirler bulup ortaya çıkarmalı. İşlerini gönülden yapmak, radyoyu sevmek gerek. Yeni öğrencilerimizin aramıza katılması bizi çok mutlu eder. Program yapmak isteyenler, radiopulcherie@sp.k12.tr adresine yazarak e-posta yoluyla bizimle iletişime geçebilir.

Hangi dilde program yapabiliriz?
Fransızca, Türkçe, İngilizce… Herkes kendini en iyi hissettiği dilde program önerebilir.

Kulüp dışından program sunan öğrenciler kimler?
Radyomuza bu sene katkıda bulunanlar arasında: Hazırlık sınıfından Defne Yağmur ve Théo; 9. sınıftan Fatma Irmak ve birlikte program yapan Karen Elif ile Ezgi; 10. sınıftan Gülin, Eren, Zeynep ve Lal; ayrıca, 11. sınıftan Gün gibi düzenli olarak playlist hazırlayan öğrenciler de var.

Siz dinleyicilerimizin yapacağı tek şey ise Radio Pulchérie’ye mutlu bir yayın yılı dilemek ve tabii ki yayınımızı dinlemek!