Radio Pulchérie’de 10. sınıfların Fransız Edebiyatı Programları

10. sınıf öğrencileri Nisan ayında radyomuz için bir edebiyat projesi hazırladılar. Her şubeden iki öğrenci grubu edebiyat konulu bir radyo programı tasarladı. Çeşitli konularda metinler kaleme aldılar ve değişik formatlarda radyoya uyarladılar: edebiyat gündemi, öykü seslendirme, şiir okuması, edebiyat eleştirisi, radyo tiyatrosu… Son olarak programlarını kaydettiler. Hayatımızdaki birçok kısıtlamaya rağmen öğrencilerimiz bu dönemde düşüncelerini, hayallerini, okuduklarını kitapları paylaşmak istediler… Her bir öğrencinin söylecek sözü var.

Bu projenin amacı edebiyatta yaratım sürecini ve radyoculuğu birleştirmek. Bu yıl 10. sınıf öğrencileri Fransız edebiyatını keşfediyorlar. İlk kez bu yıl Fransızca olarak yaratıcı metinler yazdılar. Ardından bu metinleri radyo için yorumladılar.

Projeden sorumlu üç öğrencimiz deneyimlerini aktarıyor:

“Projenin tasarımı günlerce sürdü. Fikirlerimizi arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle tartıştık ve paylaştık. Her şeyi birlikte hazırladık. Eşsiz bir deneyimdi. Fransızca derslerimizin birinde söz alarak projeyi sınıflarımıza açıkladık ve arkadaşlarımızın görüşlerini aldık. Her sınıfta iki grup kurduk. İkili veya bireysel çalışma tercih etmek serbestti. Yazılarımızı yazdıktan sonra, öğrenci çalışmalarını düzeltmek için farklı bir yöntem seçtik: metinler akranlar tarafından düzeltildi. Sonra da kayıt zamanı geldi. Böylece Fransızcada kendimize güvenimiz arttı, yazdıklarımızı sesli olarak radyo formatında sunduk.”

“Bu proje sayesinde Fransızcamızı geliştirme şansı bulduk, fikir alışverişi yaptık. Ayrıca arkadaşlarımızı daha yakından tanıma imkanı bulduk, bu gerçekten çok hoştu. Özellikle de kültür ve edebiyat zevkimiz gelişti. Bizce çok yaratıcı bir projeydi ve grup çalışmasındn memnun kaldık. Herkes çok çalıştı ve çabalarımızın verimli olduğunu düşünüyoruz.”

Radio Pulchérie‘de dinlemek için:

RADYODA EDEBİYAT – 10C

Grup 1:  Her Gün 13.40