Tübitak Araştırma Projeleri Yarışmasında Birincilik Ödülü

Öğrencilerimizin hazırladığı iki proje, binlerce proje arasından seçilerek Tübitak yarışmasının bölge finalinde ve ardından, ulusal finalde yer aldı. 3 ve 4 Nisan tarihlerinde, öğrencilerin hepsi parlak bir şekilde projelerini uzmanlardan oluşan jürinin önünde sundu.

11C’den Çınay Yina, Nazlı ve Ekin’in büyük bir başarıyla sunduğu “Havadaki Görünmeyen Tehlike: Mikroplastikler” konulu ilk proje Fizik alanında yarıştı.

Yine Fizik alanında “Ses yalıtım malzemelerinin test edilmesi için alternatif bir cihazın tasarımı ve üretimi” konulu ikinci proje ile 11E öğrencimiz Ali bu bölgesel finalde birincilik ödülünü kazandı.

Bu deprem döneminde yaşanan tüm zorluklara rağmen yetenekli öğrencilerimizin emekleri hiç azalmadı. Farklı seviyelerdeki bu başarılar, onlar için hafızalarına kazınmış değerli ve unutulmaz anlardır ve öyle kalacaktır.

Sainte Pulchérie Lisesi, öğrencilerini bu projeye ciddiyetle dahil oldukları için tebrik eder, yaratıcılıklarını geliştirmek ve onlara bilime başlama arzusu vermek için gençlere sürekli destek olan öğretmenleri Monsieur Thami’ye içtenlikle teşekkür eder. Bu muhteşem projelerin yaratılması sürecinde desteklerini ve değerli tavsiyelerini veren fen zümresine ve tüm öğretmenlere teşekkürler.

Öğrencilerimize gerek eğitim hayatlarında gerekse bundan sonraki ulusal finallerde daha nice başarılar dileriz!