Pi Günü ve Matematik Haftası Etkinlikleri

Her sene olduğu gibi bu sene de Frankofoni festivali kapsamında okulumuzda bir hafta boyunca matematik etkinlikleri düzenledik ve Pi Günü’nü kutladık.

15 Mart günü, etkinliklerin en yoğun olduğu gündü. Tüm öğrenciler, öğle teneffüsünde ise, 10. sınıfların hazırladığı matematik temalı yemeklerin tadına bakmak için medyateğe davetliydi. Ayrıca kütüphanemize öğrencilerin denemesi için bir çok zeka oyunu vardı. Bu yıl yapılacak satranç yarışmasına katılacaklar için de bir çekiliş yapıldı. Birçok öğrenci tarafından çok beğenilen kitap sergisini de unutmamamız gerek, öğretmenlerimizin özenle seçtiği kitaplar öğle teneffüsünde sergilendi.

Her sene bir çok ülkeden yaklaşık 6 milyon gencin katıldığı Kanguru yarışmasına 9., 10., 11. ve 12. sınıflar katıldılar.

10. sınıflar 5. ve 6. saatlerde Hayatımızda Matematiğin Yeri temalı konferansı dinledi. Farklı mesleklerden üç konuk kendi mesleklerinde matematiği nasıl kullandıklarını anlattılar. 11. sınıf öğrencileri 7. ve 8. ders saatlerinde Matematikçiler İçin Sorular adlı bir yarışmaya katıldılar.

Hazırlıklar ise, 9. sınıfların onlar için hazırladıkları bazı etkinliklere katıldılar. Pi Günü, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmakla beraber iyi vakit geçirmelerini de sağladı. Öğrencilerimiz kendi izlenimlerini aktarıyor:

“Matematik gününe nasıl hazırlandığımızı anlatalım: Öncelikle Madame Danièle ile ilk toplantımızı yaptık. Sonra her çarşamba toplantı odasında 5 dakikalık toplantılar yapmaya devam ettik. İlk olarak görev paylaşımını yaptık. Helin afiş ve montajdan; biz de videonun çekiminden ve büfenin organizasyonundan sorumluyduk. Bu yüzden yolladığımız ankette videomuza katılmayı kabul eden öğretmenlerle Drive’da bir tablo paylaştık. Onlar da kendilerine uygun olan günün altına isimlerini yazdılar ve bu plana göre bütün öğretmenleri bir haftada videoya kaydettik. Bir sonraki hafta da farklı seviyelerden öğrencileri kayda aldık. Videonun montajını bitirdikten sonra Helin afişi hazırladı. Ardından günün anonsunu yapmak için sınıfları gezdik. Her düzeydeki sınıflara girdik ve programı anlattık. Hazırlıklar hariç bütün sınıflar 3. ve 4. derslerde kanguru oyununu oynayacaklardı. Hazırlık sınıfları içinse birkaç 9. sınıf öğrencisi tarafından organize edilen oyunlar vardı. 10. Sınıflara girdiğimizde o gün medyatekte hazırlanacak büfe için yiyecek getirmelerini rica ettik. Ardından afişi gösterdik. Ayrıca, herkes görebilsin diye her kata ikişer tane astık. ASonra büyük gün geldi çattı. Sabah, yiyecek içecek getirenler bunları medyateğe bıraktılar. Neyse ki büfe için katılım iyiydi. Öğle teneffüsü boyunca medyatekte aktiviteler, oyunlar ve sergi vardı. Ayrıca satranç turnuvasının kuraları da yapıldı. Herkes çok eğlendi. Çok güzel bir organizasyon oldu.”
Helin, Melis, Melike Naz

Matematikle dopdolu yoğun bir gün öğrencilerimizin eğlenerek ve severek matematik dersini benimsemelerini sağladı. Gelecek sene Pi Günü’nde görüşmek üzere!

daha fazla+