Bu seneki Peynir Günü 6 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. Mezunlarımız bu özel günde okullarında nostaljik bir buluşmayla bir araya geldiler. Eski mezunlarımızın yanı sıra bu güzel güne 50., 40., 30., 20., ve 10. yıl plaket ve sertifikalarını almaya gelen birçok mezunumuz da katıldı.
Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Geleneksel Peynir Günü Okul Müdürümüz Alexandre Abellan ve Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen’in katılımıyla gerçekleştirildi. SP’liler Derneği ile Equipe de Jeunesse’in aktif olarak çalıştığı bu özel gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Önceki senelerde olduğu gibi gün boyunca eski anılarını tazeleyen mezunlarımız farklı etkinliklere katıldılar. Eski mezunumuzun hazırladığı bir kısa film izlendi ve filme yapılan bağışlar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak” projesine bağışlandı.
Ayrıca büyük bir çekiliş düzenlendi ve katılanlar çeşitli hediyelerin sahibi oldular.
Öğretmenlerimizin oluşturduğu “Shib” adlı müzik grubu öğleden sonra bir süre sahne aldı ve müzikleriyle dinleyenleri Balkanlara, Anadolu’ya ve Suriye’ye götürdü.
Bu güzel günün organizasyonuna emek veren herkese, SP’liler Derneği’ne ve Equipe de Jeunesse’e teşekkürlerimizi iletiriz.