Tüm bilgi ve beceriler, okuldaki teorik dersler aracılığıyla edinilemez veya notlarla ölçülemez. Buna karşılık, MacArthur Vakfı iş birliğiyle Mozilla tarafından geliştirilen Open Badge’lar, becerilere değer biçmeye yarayan dijital araçlardır.

Okul müfredatı kapsamında öğrencilerimiz, kazandıkları deneyimleri pekiştirmelerini ve yeni beceriler geliştirmelerini amaçlayan birçok aktiviteye katılırlar. Bunlar ders kapsamında olabileceği gibi bireysel de olabilirler.

• Bilimsel, kültürel, sosyal projeler…
  • Eğitim amaçlı geziler
  • Etkinlikler

Yukarıda sıraladığımız türden aktivitelere katılan öğrenciler, o “aktivite” boyunca katılımlarını veya beceri geliştirme seviyelerini kanıtlayan birer “badge” (rozet) kazanıyorlar. Bu rozetler öğrencilere tüm eğitim hayatları boyunca eşlik etmekle kalmıyorlar, iş dünyasına girdikleri zaman da devam edebiliyorlar. Elbette ki, rozetler diploma yerine geçmiyor fakat diplomaların standart bir biçimde yaptığı adlandırmaların ardında saklı kalan bireysel çeşitliliği yansıtıyorlar.

Open Badge projesi hakkında daha fazla bilgi için EdTech blogumuzu ziyaret edin: “How does OpenBadge work?” Buraya tıklayın.