"Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir."
Mustafa Kemal Atatürk

Olağan Dışı Bir Öğretmenler Günü

Her yıl olduğu gibi tüm Türkiye, Öğretmenler Günü'nü; mesajlar, çiçekler, şarkılar, şiirler ve törenlerle kutlamaya hazırlanıyor... Ancak bu sene, ilk kez Öğretmenler Günü uzaktan, ekranlardan kutlanacak. 12. sınıf öğrencilerimiz bu önemli güne şevkle hazırlandılar ve öğretmenleri için bir tören düzenliyorlar.

Öğretmenler Günü Türkiye’de 1981 yılından bu yana 24 Kasım’da kutlanmaktadır. Atatürk’ün öğretmenlik mesleği hakkında fikirlerine dayanır ve bu mesleğin kutsallığını anımsatmak amacını taşır. Zira öğretmenlik dünyanın en önemli ve en güzel mesleklerinden biridir: bilgiyi paylaşmaktır. İnsan sadece sevdiği kadar öğretip öğrenebilir. Öğretmen olmanın da tek yolu vardır: aktarmayı sevmek. Öğretmen ilham verir, gençlerin ilgisini uyandırır destek olur, öğrencideki cevheri ortaya çıkarır. Öğretmenler Günü’nde, tüm emekleri için öğretmenlerimize tekrar teşekkür etmek için bir fırsat doğuyor.

Lisemizde her yıl, 12. sınıf öğrencileri otonom olarak bu günün sorumluluğunu alıyorlar, mizah ve neşe dolu bir tören hazırlıyorlar. Öğrencilerimizi bu yılki tüm kısıtlamalara rağmen gerçekleştirdikleri bu güzel tören için kutluyoruz.

Öğretmenlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ve unutmuyoruz ki, aramızdaki bağlar sağlam kaldıkça, mesafelerin önemi yoktur.