Öğrencilerimizin Ulusal Fen Bilimleri Festivali’nde Parlak Başarısı”

6. Bilim ve Teknoloji Ulusal Yarışması Ödülü Üsküdar Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği 6. Ulusal Bilim ve Fikirler Festival’inde katılan öğrencilerimiz üniversitede çeşitli okullardan ekiplerle birlikle bilim ve teknoloji projelerini üniversitenin öğretim üyeleri ve bilim alanında çalışan uzmanlardan oluşan jürinin önünde sundu

10B sınıfından Kaylin Nayra Özyerli et Hamdi Kerem Işık’ı kutluyoruz! Başarıyla sundukları bilim projelerinin konusu “Kalp ritminin ölçümünde fotopletismografi ve iletkenlerin kontrolü” üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bu yarışmanın amacı liselerde fen bilimleri ve teknoloji öğretimini destekleyerek, bilim, teknoloji, sanat ve sosyal bilimler gibi farklı alanlardan öğretmen ve öğrencileri buluşturmak.

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 6. Bilim Festivaline katılım İstanbul Liseleri’nde okuyan gençlere açıktı. Bu girişim öğrencilerin proje dinamiğiyle çalışıp, fen bilimlerini uygulamaya dökerek öğrenmeleri amacını taşıyor.

6. kez düzenlenen festivalde 122 farklı okuldan 335 projenin arasından 129 projeye katılımcı olarak seçildi. Festival gençlerin gözlem yapmaya, düşünmeye, araştırma yaparak proje geliştirmeye teşvik ederken eğlenceli bir ortamda, oyunlar, gösteriler ve konserler eşliğinde gerçekleştirildi.

Ödüller Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Halide İncekara ve İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Levent Özil tarafından takdim edildi. Ödül töreni Üsküdar Üniversitesi’nin büyük salonunda 19 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.