Öğrencilerimiz, Alman Lisesi Eğitim Forumu’nda

5 - 8 Ekim tarihleri arasında Alman Lisesinin Beyoğlu ve Bahçeşehir Üniversitesinin Beşiktaş kampüslerinde gerçekleştirilen Alman Lisesi Eğitim Forumu (ALEF) etkinliğine katıldık.

Türkiye genelindeki çeşitli liselerde öğrenim gören öğrenciler « Kültür ve Eğitim, Çevre, Sivil Hak ve Özgürlükler, Güvenlik, Dışişleri, İnsan Hakları, Anayasal Haklar ve Ekonomi » konularında görüşlerini paylaşmak üzere bu konferansta buluştu.

Türkiye’yi yakından ilgilendiren ulusal ve uluslararası 8 farklı konu başlığı 4 gün boyunca bu gençlik platformunda tartışıldı. Öğrencilerimiz, dünyadaki kültürel, ekonomik ve politik gelişmeleri tartışarak komitelerin ortak görüşü ile bir sonuca vardılar.

L3 A, 3 B ve 3 C sınıflarından 8 öğrencimiz, bu konferans sırasında okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Konferans sonunda komiteler tarafından ortaya konulan ortak düşünceler ve üzerinde uzlaşılmış olan konular, belgelendirilerek öğrencilerimiz tarafından rapor halinde sunuldu.

« Gençlik Platformu » na katılarak bu çalışmaları gerçekleştiren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.