Öğleden Sonra “Çerçeve” Değişikliği…

22 Mayıs 2013 çarşamba günü, hazırlık sınıfı öğrencileri Lape Hastanesi sakinlerine neşe ve sevinç katmak üzere gerçekleştirilen bir el işi etkinliliğine katıldılar.

Birçoğumuzun içinde bulunduğu günlük yaşamdan uzak olan bu dünya ile temas kurmamız Cem aracılığıyla gerçekleşti. Hastane sakinlerinden Cem’le hastaneye girmemizi takiben tanıştık ve Cem, öğrencilerin meraklı bakışları altında kendi bestesini piyanoda çalma onurunu bizlere bahşetti.

Ardından, 14 gönüllü öğrencimiz çeşitli gruplar halinde farklı servislere dağıldılar.
Hastane sakinlerinin her birinin odasında hatıra olarak çerçeveleri keyif ve nesiller arası sohbetler aracılığıyla gerçekleştirmek için yirmi kadar ham ahşaptan çerçeve, birkaç tane keçeli kalem, bir küçük çanak boncuk biraz yapıştırıcı yeterli oldu.

Bu el işi çalışmasının ardından, öğrencilerin hazırladığı geleneksel ikindi kahvaltısı en geri planda kalanları bile harekete geçirdi. Hastane sakinlerinin tamamının yerlerinden kalkamadığını bilen öğrencilerden bazıları, etkinliğin ardından diğer hastane sakinlerinin de odalarına giderek kek dilimleri götürmeyi ihmal etmedi.