Off Season 2016 Türkiye’nin Ardından

Okulumuz FRC takımı SPARC5665’in katıldığı ilk turnuva birçok okula ve öğrenciye FRC’ye katılma, robotik deneyimi yaşama ve işbirliği yapma şansı vermiştir.

Off-Season etkinliği Ülker Sports Arena’da 19-21 Kasım tarihlerinde düzenlenmiştir. Off-Season etkinliği çok sayıda öğrenciye, mentora ve sponsora FIRST Robotics Competition’u tanıtmak ve onları turnuvanın bir parçası yapmak için düzenlenmektedir. Turnuvanın amacı öğrencilerin ilk elden tecrübelenmelerini sağlayarak matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında aldıkları eğitimi anlamlandırmaktır.

Türkiye’de ikinci kez düzenlenen Off-Season’a Sainte Pulchérie Lisesi FRC takımı SPARC5665, Robert College ve üç farklı okuldan oluşan eğitim takımları ile katılmıştır.

Sainte Pulcherie ve Robert College’in ortaklaşa oluşturduğu FRC takımı sayesinde öğrencilerimiz farklı ortamlarda çalışma ve farklı öğrenciler ile işbirliği yapma imkanı buldular.

Turnuva süresince ülkemizin farklı yerlerinden gelen farklı disiplinlere sahip 44 takım robotlarını, iş güvenliği çalışmalarını ve takımlarına ait görselleri sergileme imkanı bulmuştur. Öğrenciler yaşadıkları sorunları aşmak için birbirleriyle yardımlaşma fırsatını yakalamışlardır.

Yapılan robot maçları sonunda takımımız SPARC5665 yarı finale kalarak büyük bir başarı kazanmıştır. Ayrıca “Grand Awards”ı kazandığı için ABD turnuvası katılım ücreti olan 5000$’ı Fikret Yüksel Vakfı takımımız adına yatıracaktır. Takımımız ayrıca “Entrepreneurship Awards” ödülünü de alarak üçüncü bir ödül daha kazanmıştır.

Takımımız SPARC5665’e destek veren herkese teşekkür eder, ABD turnuvası için desteklerinizi bekleriz.

daha fazla+
yazıyı paylaş