Uyumu Geri Kazanmak

Fransızca MUN Kulübümüzün Sultani MFNU’ye Katılımı

Okulumuzun Fransızca MUN Kulübü, 8-10 Nisan tarihleri ​​arasında Galatasaray Lisesi tarafından düzenlenen Sultani MFNU 23'e katıldı. Konferansın genel teması ve çıkış noktası “Uyumu Geri Kazanmak” idi. Beşi komite başkanı olmak üzere 17 öğrenciden oluşan grubumuz, komitelerindeki konularla ilgili çok verimli tartışmalar gerçekleştirdi. Arda (9-A) ve Nilüfer (9-C), Galatasaray Lisesi'nde geçirilen üç günlük konferans hakkında aşağıdaki yazıyı kaleme aldılar.

Uyumu Geri Kazanmak

“Pandemi, ve Türkiye’nin güneyinde meydana gelen deprem gibi kötü olaylara tanık olduktan sonra bu tema bizler için oldukça anlamlı ve anlaşılırdı. Katılımcılar olarak “iyi normale” dönebilmek için çözümler bulmaya çalıştık. Üyelerimizin yer aldığı beş komitede, geçmişte yapılmış hataları analiz ettik ve o dönemlerin kuvvetli noktalarını yakalamaya özen gösterdik.

“Uyumu Geri Kazanmak” geçmişe bakıp kendi özümüze dönmemize ve özümüzü geliştirmemize yardımcı oldu. Bu, özellikle geçirdiğimiz bu dönem için gerekliydi.

“En iyi delege” seçilen ve “mansiyon ödülü” alan üyelerimizi tebrik ederiz.

• Silahsızlanma Komitesi’nde Eren ve İrem mansiyon aldı;
  • İnsan Hakları Komitesi’nde Sena ve Defne mansiyon aldı;
  • Sağlık Kurulu’nda Nilüfer ve Arda en iyi delegeler olarak seçildi ;
  • Ekonomik ve Sosyal Komite’de Beren en iyi delege seçildi;
  • Güvenlik Konseyi’nde Lal en iyi delege seçildi ve Ece mansiyon aldı.

Etat Major görevini üstlenen İklim, Ege, Çağan, Berke ve Mert’i de ayrıca çok tebrik ediyoruz.

Okulumuzun 4 en iyi delegeye ve 5 mansiyon ödülüne sahip olmasının yanı sıra bu kadar çok kişinin Etat Major olarak seçilmesi bizim için büyük bir onurdur.

Bu konferansın gerçekleşmesine yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Nilüfer (9-C), Arda (9-A) et Selin (9D)