MUN Konferansı Cenova (GEMUN)

Çeşitli ülkelerden yaklaşık 600 öğrenci, GEMUN ( Birleşmiş Milletler Modeli- Cenova) konferansında buluşacak. Öğrencilerimize 10. GEMUN konferansına katılma ve Cenova’yı tanıma fırsatı. Palazzo Ducale’de gerçekleşecek uluslar arası bir etkinliğe katılmak onlar için farklı bir deneyim olacak!

23-25 Şubat 2012

İngilizce MUN kulübünün 10 öğrencisi bu saygın konferans sırasında Sainte Pulchérie Lisesi’ni temsil edecekler. Her biri farklı komitelerde, farklı ülkeleri temsil ederken, diplomatik dili kullanarak ve hukukun üstünlüğünü koruyarak uzlaşıda bulunmaya çalışacaklar. Ekonomik ve Sosyal Konsey’de, İnsani ve Sosyal Komite’de, Çevre Komisyonu’nda, Özel Konferans’ta, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi’nde, çocuk askerler, Latin Amerika’da terörle mücadele, çocuk hakları, kültürel, etnik ve dini azınlıklar, Asya’da nükleer kirlilik, iklim değişikliği, uyuşturucu ve alkol tüketimi, bu maddelerin yasadışı ticareti ile mücadele gibi çeşitli konular masaya yatırılacak.

Lisemizin her sene katıldığı RCIMUN (Robert Kolej/ Model Birleşmiş Milletler) konferanslarına ek olarak farklı bir uluslararası platformda öğrencilerimizin akranlarıyla birlikte dünya gündemini özgürce tartışıp, fikirlerini serbestçe, ancak karşılıklı saygı çerçevesinde dile getirecekleri eşsiz bir konferans daha!

Sainte Pulchérie MUN kulübü öğrencilerinin, İngiliz dilinin önemini, kültürleri ve milletleri birleştiren özelliklerini kavrayacakları ve dili 24 saat boyunca yaşayacakları pedagojik ve turistik içerikli bu gezi aynı zamanda Cenova kentini de yakından tanıma fırsatı sağlayacak. Bu üç günlük konferans, öğrencilerimize, Christopher Columbus’un doğduğu, Rönesans’ın yükselişinde öncü rol oynamış, tarihi ve doğasıyla ün salmış Cenova kentini, İtalyan Riviera’sının kalbini gezmeleri için de benzersiz bir olanak sunacak.

daha fazla+