MUN Dünyasında İlk Adımlar

Bu sene de Fransızca MUN Klubü üyesi öğrenciler bu dünyaya ilk adımlarını 21 Ekimde Üsküdar Amerikan Lisesi’nde gerçekleşen toplantıyla attılar.

Öğrenciler gün boyunca, hem kararları yazarak hem de “dedikodu/kulis” çalışmalarıyla vakit geçirdi. Kendi kalemlerinden Fransızca MUN izlenimleri :

“Atölyeden önce çok stresliydim çünkü neler yaşanacağını tahmin edemiyordum fakat atölyenin sonunda böyle bir tecrübe edinme şansına sahip olduğum için çok mutluydum.”
Selin G – 10A

“Bu benim ilk atölyemdi bu yüzden çok stresliydim. Normalde insanların önünde konuşma yaparken rahat olamıyorum, konuşmaya başladığımda hem sesim hem de ayaklarım titremeye başlıyor. Buna rağmen birçok kez konuşma yaptım. Atölyeye katıldığım için gerçekten mutluyum.”
Selin H – 10B

“CIJ komitesinde avukat olmak MUN’daki en zor görev olsa da bu deneyimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.”
Ayşe-10C

“Konferans günü sabah Ayşe ve Hazal beni onların şahidi olmam için çağırdıklarında çok sevindim ve heyecanlandım çünkü bu benim şahit olarak ilk deneyimim olacaktı. Beni komitemden aldıkları andan itibaren birlikte eğlenip çok çalıştık. Aynı zamanda yargıçların önünde yanlış bir şey söyleyeceğimden çok korkuyordum, onların önüne gelince elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Yaşadığım bu tecrübe benim için unutulmaz oldu.”
Betsy-10B

“Delegelerin önünde ilk defa konuştuğumda çok stresliydim çünkü daha önce hiç Fransızca MUN’e katılmamıştım. Ama bu eğlenceli günün sonunda benim için en iyi kulübü seçtiğimi anladım.”
Eylül-10D

“Dedikodu kutusu dedikodumuzu yazdığımız kağıdı koyduğumuz kutudur. Günün sonunda hepsini açıp okuruz ve ortaya çok eğlenceli şeyler çıkar.”
Defne-9D

Öğrenciler 24 – 26 Kasım arasında MFINUE Konferansı’nda yeniden buluşacaklar.

daha fazla+