Meslek Tanıtım Günü 2021-2022

10. sınıf öğrencilerimiz kariyer yolunda ilk adımı atıyorlar... 10. kez düzenlenen Sainte Pulchérie Meslek Tanıtım Günü 10. sınıflar için geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Bu etkinlik, öğrencilerin ağırlıklı ders seçimlerinden önce, gelecekteki çalışma alanlarına dair önceden düşünmelerini sağlıyor. Buluşmalarla dolu bu gün, her yıl olduğu gibi, öğrencilerimizi sektörde aktif olarak çalışan meslek erbaplarıyla buluşturdu.

Mimarlıktan, tasarıma, halkla ilişkilerden mekatronik mühendisliğine öğrencilerimiz farklı 18 profesyonelle görüşme imkânı buldu.

Buluşmada, öğrencilerimiz, üç oturumda tanımak istedikleri meslek profesyonellerinden alanları hakkında bilgi edinerek merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular. Böylece, yaşamlarının ilerleyen evresinde çalışmak istedikleri alanlar üzerine önemli bilgiler edinip mevcut bilgilerini güncelleme imkânı bulmuş oldular.

Meslek Tanıtım Günü, öğrencilerimiz için ilgilendikleri meslekler üzerine odaklanmalarını sağlayan ayrıcalıklı bir andı. Bazı öğrenciler, görüştükleri kişilerden icra etmek istedikleri meslekler üzerine yoğunlaşırken, bazı öğrencilerimiz ise hangi mesleği “asla” yapmak istemediklerinden emin oldular.

Notre Carrefour des métiers a constitué pour certains élèves un moment privilégié pour se concentrer sur les professionnels des métiers qui les attiraient et dans lesquels ils souhaitaient à priori s’investir. Pour d’autres élèves, ces rencontres leur ont permis au contraire d’être encore plus sûrs de voies qui ne sont pas faites pour eux et de définir des métiers qu’ils ne voudraient “jamais” exercer.

2021-2022 eğitim öğretim yılında çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü’nün tüm öğrencilerimize faydalı olduğunu umar, bu etkinliğe katılan tüm meslek profesyonellerine teşekkür ederiz.