Yenilik yağmuru!

Medyatekte Fransızca Yenilikler Kahvesi

Fransa’dan yeni gelen 200’den fazla belge ve kitap medyateğimizi zenginleştiriyor. Sonbahar gelirken çok sayıda yeni çizgi romanımız oldu. Manga tutkunlarının bayılacağı yepyeni eserler raflarımızda. Ayrıca otobiyografiler ve ilham veren hayat hikayeleri okurları bekliyor. Bilim kurgu romanları ve yeni fikirler barındıran içerikler, tiyatro oyunları, eleştirel düşünmeyi geliştiren araştırma-inceleme türünde kaynaklar ve niceleri...

Özel olarak seçtiğimiz kitapları tanıtmak üzere, Medyatek öğretmenlerimiz, her yıl, öğretmenlere ve çalışanlara yönelik bir kitap fuarı düzenliyor ve kahve ikramı eşliğinde yeni kaynakları tanıtıyor.

4 Ekim Pazartesi, eğitim topluluğumuzun frankofon üyeleri, yeni kitaplarla kaynakları keşfetmeye davetliydiler ve kitap kapaklarına şahsi yorumlarını bıraktılar.

Yıldırım aşkı ifadesi olarak şimşek şeklinde bir postit.
Daha önceden okuyup sevdikleri kitapları belirtmek için kalp şeklinde bir postit.

Sınıf öğretmenleri de bu yeni kaynakları keşfetmeleri için öğrencilerini, bir ders saati boyunca, kitap fuarında ağırladı: öğrenciler de gözlem kapasitelerini test eden sorulara yanıt vererek oyuna katıldılar.

Şimdi sergideki kitaplarımız raflarına kavuştuğuna göre, Ekim ayı boyunca, düzenli olarak güncellenecek yeniliklerin listesini medyateğin çevrim içi kataloğunda bulabilirsiniz. Belgelerinizi kataloğumuzda ayırtabilir, hatta görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Yıldırım aşkı ve sevdiğimiz kitaplar olarak etiketlenen eserlerin fotoğraflarını Medyateğin blogunda bulabilirsiniz.