Medyateğin yeni logosunu hayal et ve tasarla!

Birçok sosyal medya mecrasında ve çeşitli iletişim kanallarında aktif olarak yer alan medyateğin yeni ve kendine ait bir logoya sahip olma vaktinin geldiğini düşünüyoruz!

Medyatek ekibi olarak; estetik, kolayca akılda kalabilecek ve medyateği çağrıştıracak bu logoyu iç ve dış iletişimimizde kullanmayı hedeflemekteyiz.

Sainte Pulchérie Ailesi’nin sevgili öğrencileri, öğretmenleri, idari kadrosu ve hizmetli personel çalışanları, yeni logomuzu tasarlama yarışmamıza hepiniz katılabilirsiniz.

• Yarışmaya katılmak için orijinal logo tasarımınızı 7 Ocak 2022 tarihine kadar bize göndermeniz gerekmektedir.
  • Jürimiz tarafından yapılacak ön elemelerden sonra, yarışmayı kazanacak logo tasarımını, bütün eğitim kadrosu olarak, hep beraber oylayıp seçeceğiz.

Logo tasarım yarışmasına katılım koşullarının tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Tasarımlarınızı heyecanla beklemekteyiz!!!

Kurallar

Yarışmaya bütün eğitim kadrosu katılabilir (öğrenciler, öğretmenler, idari kadro, hizmetli personel).

Görsel mecralarda yoğunlukla kullanılacak bu logo, medyateği yansıtmalı ve kolayca akılda kalabilir olmalıdır.

Bu logo, bütün iletişim kanallarımızda kullanılacaktır (İnternet sitesi, online kataloğumuzun portalı, Instagram, Twitter, Soundcloud, Pinterest). Kitap ayracı vs. gibi yan ürünlerde de yer alacaktır.

Yarışmaya son katılım tarihi 7 Ocak 2022’dir.

• Çalışmalarınızı dijital olarak tasarlarsanız, JPEG ya da PNG formatında medyatek@sp.k12.tr adresine yollayabilir.
  • Ya da kağıt üzerinde çalışmak isterseniz, A4 boyutlarında bir kağıt üzerine medyateğe teslim edebilirsiniz.

Bir katılımcı birden çok logo çalışması ile yarışmaya katılabilir.

Kazanacak yarışmacımız bir ödül kazanacaktır ve tasarladığı logoyu profesyonel bir grafikerle yeniden çalışma şansını yakalayacaktır.

Yönergeler

Logonuzu yaratırken dikkat etmeniz gereken birkaç kural:

• Logonuz anlaşılır olmalıdır. Bunun için sade bir çalışma yapıp zor detaylardan kaçınmaya çalışınız.
  • İki farklı yazı tipinden fazla kullanmayınız ve okunması zor olmayacak bir harf boyu seçiniz.
  • Tasarlayacağınız logonun içerisinde S ve P harflerinin kullanılması zorunludur.

Renkler

Listede bulunan renklerden bir ya da birkaç tanesinin kullanılması zorunludur.

Eğer isterseniz listedeki renklerin yanında bu renklerden farklı bir adet renk kullanabilirsiniz.

Renkler  Renk kodu HEX (heksadesimal)
açık mavi #15a9e2
koyu mavi #2b2e70
kırmızı #e73e1a
siyah #000000
beyaz  #FFFFFF

Telif Hakları

Logonuz özgün bir tasarım olmalıdır.

Daha önceden var olan logolardan oluşan bir kolaj olmamalı ve bunlardan “fazlasıyla” ilham almamalıdır.

Kazanan logonun bütün telif hakları Sainte Pulchérie Lisesi’ne ait olacaktır.

Seçim

Jüri üyeleri, gönderilen çalışmalardan bir ön eleme yapacaktır.

Finale kalan çalışmalar bütün eğitim kadromuzun (öğrenci, öğretmen, idari kadro, hizmetli personel) oylamasına sunulup tek bir logo seçilecektir.