Marmaris’teki Son Günler

Fransızca, fen ve spor aktiviteleriyle dopdolu geçen Mavi Sınıf sona erdi ve 9. sınıf öğrencileri tekrar okul sıralarına döndüler. Bu yazıyla, bizlere son günlerinin nasıl geçtiğini ve neler yaptıklarını anlatıyorlar.

“Her zaman yaptığımız gibi 7.15’te kahvaltıya indikten sonra, İTÜ öğrencileriyle olan dersimiz başladı. Bu derslerde, önceden Fransızca derslerinde edindiğimiz bilgileri deney yaparak uygulamaya koyduk ve pekiştirdik. Yenilenebilir enerjiler hakkında çalıştığımız bu derste rüzgardan enerji üretmeyi öğrendik. Kendi yaptığımız deney düzenekleri çok ilgimizi çekmişti. Yine aynı konuda Fransızca derslerinde münazaralar yapıp öğrendiklerimizi daha çok pekiştirme fırsatı bulduk.

Dersler bitip öğle yemeğimizi yedikten sonra spor zamanı gelmişti. Grubumuzun spor aktivitesi katamarandı. Halat çekmek zor gelse de birbirimizle yardımlaşarak kıyıya çıkmayı başardık. Akşam içinse çok özel bir etkinlik daha vardı: kostüm gecesi !

Kendimiz hazırlayıp özenle getirdiğimiz yaratıcı kostümlerimiz bir harikaydı. Birbirimizi daha önce alışmadığımız kıyafetler içinde görmek şaşırtıcı ve eğlenceliydi. Dans yarışmaları yaptığımız, değişik oyunlar oynadığımız bu gece hepimiz için unutulmaz bir gece oldu. Etkinliğin sonunda arkadaşlarımızın bolca emek harcadığı filmi büyük bir keyifle izledik. Hem güldük, hem de temasını birlikte hazırladığımız film bizi gururlandırdı.

Gecenin geç vakitlerinde yorgunluktan dökülüyor olsak bile herkes odasına yüzünde bir tebessümle döndü. Hepimiz son günümüz olduğu için üzgündük.”

Umut Yılmaz 9D – Selin Çolak 9C

Öğrenciler tarafından hazırlanan videoyu izlemek için :