Louie Cordero ve Ali Elmacı Öğrencilerimizle Buluştu

Filipinli ressam Louie Cordero "The Portrait" isimli sergi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nde iki hafta geçirdi. Lisenin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’daki bu çok özel sergide Ali Elmacı’nın eserlerine yer veriliyor. Cordero ve Elmacı sanatsal çalışmalarıyla ilgili bir söyleşide öğrencilerimizle buluştu.

Önce plastik sanatlar ve felsefe öğretmenleriyle hazırlık çalışmaları yapan tüm 10. sınıf öğrencileri 7 Mayıs Salı günü sergiyi ziyaret etti. Louie Cordero ve Ali Elmacı’nın tuhaf ve büyüleyici evrenlerine attıkları bu ilk adım öğrencilerde birçok sorgulama tetikledi.

Öğleden sonra, iki ressamın sanatsal çalışmalarını tanıttığı bir konferansa katılarak, ilham kaynaklarını ve kariyerlerinde karşılaştıkları zorlukları dinlediler. Sanatçılarla yakın diyalog kurabildikleri bu söyleşide mizah sayesinde hassas konular ele alındı.

Sanatçılar birçok soru yönelten öğrencilerin sergiden etkilendikleri apaçıktı.

Louie Cordero ve Ali Elmacı’ya bize zaman ayırdıkları için minnettarız. Bu söyleşinin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimiz Nimet Hanım ve Umut Bey, ve iletişim birimine teşekkür ederiz. Söyleşide moderasyonu üstlenen Selin Akın ve Galeri Art’on’a da teşekkür ederiz.

daha fazla+