Lisemizin AB Destekli 2. Erasmus Projesi Başladı

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2019-2022 yılları arasında gerçekleşecek olan Erasmus Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) projesi Avrupa Birliği tarafından destek almaya hak kazandı. "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?" başlıklı projede lisemiz Almanya, Litvanya, Romanya ve Kuzey Makedonyalı liselerle birlikte iyi örneklerin paylaşılması amacıyla çalışacak. Projenin ilk öğretmenler toplantısı 29 Eylül-5 Ekim 2019 tarihleri arasında koordinatör ülke Almanya’nın IGS Bad Salzdetfurth Lisesinde gerçekleştirildi.

Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri ​okul eğitim alanında kaliteyi artırmayı, program ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi, iyi örnekleri paylaşmayı amaçlamaktadır.

Bu program kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nin “Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?” (Öğrencilerin Avrupa okullarındaki katılımı: Avrupa’da okullarımızda öğrencilerimiz ne kadar demokratikler?) başlıklı Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları/Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesi hibe desteği kazanmıştır.

Lisemizin desteklediği değerlerden birisi olan gençlerin otonom oluşu ve okulda demokratik süreçlerine katılımın desteklenmesi hedefleriyle uyumlu olan bu proje, öğrencilerin eleştirel düşüncelerini geliştirme, demokrasi kavramı üzerinde düşünme, otonom olma, yabancı dil ve sunum becerilerini geliştirme becerilerini Avrupa’nın farklı ülkelerindeki gençlerle etkileşim içinde gerçekleştirmelerine fırsat olacaktır.

Erasmus Projemiz 01/09/2019-31/08/2021 tarihleri arasında sürecektir. Projenin ilk toplantısı 29 Eylül – 5 Ekim 2019 tarihleri arasında koordinatör ülke Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Bu toplantıya katılan ortak projeden sorumlu öğretmenler, tanışma ve projenin yöntemleri konularında ilk planlamaları gerçekleştirmişlerdir.

Projenin ikinci toplantısına Sainte Pulchérie Lisesi 29 Mart-4 Nisan 2020 tarihinde ev sahipliği yapacaktır.