Lisemizde ilk Ciné Philo Etkinliği

Sainte Pulchérie Lisesi Felsefe Atölyesi öğrencieri ilk Ciné Philo etkinliğini 3 Aralık 2018 tarihinde Blade Runner 2049 filminden yola çıkarak "Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirdi.

“Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, kul efendisini halk eylediğinde, yok varda cereyan eylediğinde; replicantın insana yaklaştığı anlarda fakat replicantın insandan tiksindiği bir çağda” anlatılagelen umudun umutsuzlukla, toplumun fertle, anının zihinlere dokunan yalanla örüldüğü melez bir anti-masalsı (distopik) film Blade Runner 2049 gösterimiyle Sainte Pulchérie Felsefe Atölyesi, 3 Aralık 2018 Pazartesi günü Sahne Pulchérie’de ilk kez Cinéphilo etkinliğini gerçekleştirdi.

Modernizm-ötesi bir çağı konu alan Blade Runner 2049 filmi üzerine ilkin çeşitli sunumlar gerçekleştirildi; ardından “insanın ne’liği, gerçeğin gerçek“lik”ten farkı, sanal gerçekliğin dünyayla ilişkisi, yapay zeka, teknolojinin zaman içerisindeki gelişimi tartışıldı. Son olarak da gerek Blade Runner 2049, gerek ilk kez düzenlenen Cinéphilo etkinliği hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.

“Belirlenmiş bir konuya farklı sorular sorarak o konuyu incelemek çok keyif vericiydi.”
Deniz – 11A

“Bu etkinlik bize sadece kendi bakış açımızdan değil farklı ve çeşitli görüşler ardındanda da filmi öğretti.”
Sarp – 11B

“İlk defa düzenlenen Cinéphilo, tecrübesizliğe rağmen gayet başarılıydı. Ayrıca Felsefe Atölyesi Kulübü haricindeki öğrencilerin katılımları ve görüşleri çok önemli ve iyi bir fırsat.”
Begüm – 11C

“Herkesin fikirlerini dinleyip aramızda tartışmak oldukça güzel ve ufuk açıcıydı.”
Efe – 11D

Yazıyı Hazırlayan: Ahmet – 11A