Liselerarası Tenten ve Felsefe Etkinliği

Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 11A sınıfı öğrencileri Arda Yetmişbir ve Ekinsu Tamyürek 24 Mayıs 2013 Cuma günü "Tenten ve Felsefe" başlıklı projeleriyle okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Okulumuzun yanı sıra Alman Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Ulus Musevi Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi işbirliğiyle gerçekleşen bu felsefe etkinliğinin ev sahipliğini Saint Michel Fransız Lisesi yaptı.

Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 11A sınıfı öğrencileri Arda Yetmişbir ve Ekinsu Tamyürek yıl boyunca ünlü çizgi roman kahramanı Tenten’in kitaplarını felsefi bir bağlam oluşturarak okudular ve metinlerini yazdılar. Proje Alman Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Ulus Musevi Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi felsefe öğretmenleri ve öğrencileriyle işbirliği içinde sürdürüldü. Christelle DUCROT ve İdil SEGUIN, Medyatek için 13 Mayıs haftasını “Tenten Haftası” olarak belirleyince Ekinsu ve Arda projelerini ilk olarak okul öğrencilerimize sunma fırsatını elde ettiler. Etkinlikte okul müdürümüz M. Alexandre Abellan’ın “Mavi Lotüs” koleksiyonu sergisi, Tenten kitapları ve kahramanları hakkında düzenlenmiş panolar, Tenten yarışması ve kazanılan ödüller, Tenten kurabiyeleri öğrencilerimize keyifli bir öğle tatili yaşattı. Bu önemli etkinliğin ardından öğrencilerimiz Ekinsu Tamyürek ve Arda Yetmişbir , Saint Michel Fransız Festivali programı içinde katılımcı tüm okullarla birlikte Tenten projelerini paylaştılar.

Aşağıda projede görev alan öğrencimiz Arda Yetmişbir’in yorumunu okuyabilirsiniz:

“Saint Michel Fransız Lisesi’nin Bahar Festivali kapsamında kurduğu felsefe atölyesine katıldık. Atölyenin konusu “Tenten ve Felsefe”idi. Bu projeye katılmayı felsefeyi, yazmayı ve çizgi roman okumayı çok sevdiğim için istemiştim ancak bu projeye başlayana kadar hiç Tenten okumamıştım ve bu çizgi seriden felsefeye dair problemler bulabileceğim konusunda şüphelerim vardı. Uzunca bir araştırma yaptıktan sonra “Tenten’de ırkçılık problemi” konusuna karar verdim. Ekinsu ile birlikte yıl boyunca Saint Michel Fransız Lisesi’nde yapacağımız sunum için hazırlandık. Hazırlık süreci benim için yeni keşiflerle dolu oldu. Sunum günü geldiğinde de tüm bu araştırmaların meyvelerini yedik. Oldukça keyifli geçti, Tenten hakkında hiç bilmediğim yönler keşfederken hayata her zaman farklı bir bakış açısı ile bakıp mesajlar çıkartabileceğimizin en büyük kanıtı oldu bu çizgi karakter. Güzel bilgi ve yorum paylaşımları yaptığımız, sonrasında da festivale katıldığımız oldukça keyifli, felsefe dolu bir gündü. Bu projeye katılma imkanı sağlayan okul idaremize, projeyi bizlere tanıtan ve çalışma sürecinde yanımızda olan felsefe öğretmenimiz Nimet Küçük’e ve son olarak bu organizasyonu yapan Saint Michel Lisesi’ne de bu satırlar aracılığı ile tekrar teşekkür etmek istiyorum.” Arda Yetmişbir -11A

Öğrencilerimizin projede sundukları yazıları ekte bulabilirsiniz.