“Lise Sıralarından Kariyerini Yönet” Konulu Webinar’ın Ardından…

29 Nisan 2021 Perşembe Günü Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge ALYU, öğrenci ve velilerimizle “Lise Sıralarında Kariyerini Yönet” konulu webinar’da buluştu.

Konuk uzmanımız, kariyer ve iş dünyası hakkında öğrencilerimizin zihinlerini kurcalayan konulara değinerek, lise ve üniversite sıralarında bu süreçlere nasıl hazırlanabileceği hakkında önemli bilgiler verdi.

Özge Alyu, Universium Kariyer Testi sonuçlarına göre belirlenmiş iş dünyasının temel kariyer tipleri,  bu tipler arasında özellikle Türkiye’de öne çıkan üç temel kariyer profili (Çokulusçu, Kariyerci, Avcı Kariyer Profili) ve bu profillere sahip kişilerin iş dünyasından neler bekledikleri, çalışma prensipleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Buna karşılık yapılan çeşitli araştırma sonuçlarına göre, konuşmacımız ayrıca; iş dünyasının bu profillerden bekledikleri takım çalışması, etkin iletişim, problem çözme becerisi, bilgi-iletişim teknolojilerini etkin kullanabilme, liderlik özellikleri vb. gibi temel yetkinlik ve becerilerin oranıyla mezunların bu beklentileri karşılama oranını paylaştı.

Bu webinar’da, lise ve üniversite sıralarında; beklenen bu yetkinlikleri geliştirme yollarını, mesleklerin gelecekteki değişimini, dönüşümünü ve dijitalleşmenin gelecekte mesleklere yansıyacak etkisini öğrenme fırsatı bulduk.

• Yetenekle alınan bilgilerin tecrübeyle bir araya gelince yetkinliğe dönüştüğü ve iş dünyasında da karşılığını bulursa Kariyer Rotası’nın yükseldiği belirtildi.
  • Günümüzde iş başvuru süreçleri, iş görüşmelerinde yapılan testlerden örneklerle sunuldu.
  • Lise ve üniversite döneminde iş yapılabilecek insanlarla kurulan iletişim ve bu iletişimin sürdürülebilir olması anlamına gelen network oluşturma stratejileriyle sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında paylaşımda bulunuldu.

Özge Hanım, sunumunu, öğrenci ve velilerimizin sorularını cevaplayarak tamamladı. Webinar’ın herkes için faydalı olduğunu umar, Özge ALYU’ya katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.