Lise 2 ’lerin Pontivy Gezisi ve Timurtaş Onan’ın Sergisi

8 Aralık 2009 günü lise 2 öğrencilerimiz, Timurtaş Onan ile yaptıkları fotoğraf çalışmalarını Pontivy Jeanne d’Arc Lisesi’nde sergilediler. Pontivy sakinleri, öğrenci velileri ve Pontivy Lisesi öğrencileri, Timurtaş Onan’ın ’’Istanbul Blues’’ sergisi fotoğraflarından 20 tanesini görme imkânı buldular.

’’Istanbul Blues’’ adlı eserinin yayınlanmasından sonra Timurtaş Onan, aynı adlı sergisini kasım ayında Sainte Pulchérie Lisesi’nde yaptı ve yine çalışmalarını 8-18 Aralık 2009 tarihleri arasında Fransa-Pontivy’de sergiledi. Sergi Pontivy’liler tarafindan o kadar çok beğenildi ki, sanatçının kitabı ilk bir saat içinde tükendi. O akşam, öğrencilerin de akşamıydı çünkü, Timurtaş Onan ile beraber Istanbul Balat ve Beyoglu’nda çektikleri 20’ye yakın eser de sergilendi.

Serginin çok güzel olması kadar insanları şaşırtan diğer bir şey öğrencilerin o harika fotoğrafları çekmeyi kısa bir süre önce öğrenmis olmalarıydı. Lise2 öğrencilerimiz o akşamki sergiyi bizzat kendileri açtılar ve sunumunu yaptılar. Öğrencilerimizin sözcüsü ve ikinci defa Pontivy’e gelen Özlem, Timurtaş Onan ve kendilerini harika bir şekilde ağırlayan ailelere tesekkürlerini sundu. Konuşmasını, Okul Müdürümüz Monsieur Gentric’e göz kırparak ; « Mösyö, gelecek yıl da bir kez daha gelebilir miyiz ? » sorusuyla memnuniyetini belirterek tamamladı.

O akşam harika bir akşam geçirdik, öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Bu güzel ve renkli resimler belki de geleceğin yetenekli sanatçılarının ortaya çıkmasına vesile olacaktır !

Ayrıca hatırlatma olarak ; öğrencilerimizin fransız arkadaşları 26 Mart-9 Nisan 2010 tarihleri arasında Istanbul’da olacaklar ve birlikte « Istanbul-Pontivy, bir şehirde kesişen bakışlar» adlı sergiyi sunacaklar.

daha fazla+