Lezzet Haftası: Bilimsel Deneyler ve Leziz Kaynaklar

Geleneksel lezzet haftamız için birçok öğrenci tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar hazırlamak için mutfağa girdi. Masalardaki ikramların rengarenk görünüşlerinden ve medyatekten gelen güzel yemek kokularından etkilenen öğrenciler ve öğretmenler bu davete coşkuyla katıldılar.

15 Aralık Perşembe günü gönüllü öğrencilerin fen bilimleri öğretmenleriyle birlikte hazırladığı geleneksel lezzet haftası gerçekleştir. Öğrenciler için bu aynı zamanda kimya, biyoloji ve fizik derslerinde yıllık ödevlerinin konularını paylaşma imkânıydı.

Bazı öğrenciler kendi araştırmalarının sonuçlarını sundular:
“Neden kilo alıyoruz?”
“Beslenmede şekerin yeri”
“Kahve ve çayın sağlığa faydaları”
“Gıdalarda ağır metaller”

Diğerleri izleyiciler karşısında bilimsel deneyler yaparak hem eğlenceli hem de görsel olarak çekici bir yaklaşımla konularını katılımcıyla etkileşim içinde aktardılar.

Uzun süredir söylediğimiz gibi böceklere özel bir stand açıldı. “Geleceğin seçkin gıdası böcek!” Belçika’dan ithal kızarmış ve tatlandırılmış çekirgeler, ağustos böcekleri ve solucanlar merak uyandırdı.

14 Aralık Çarşamba günü gönüllü lise çalışanları ve öğrenciler zor bir Fransızca imlâ diktesinde yarıştılar. Yarışma metni Laurent Gaudé’nin kaleminden yemek ile ilgili bir edebiyat metniydi. Bu dikte yarışmasını Beran (9B) ve Mert (10D) kazandı.

Medyateğin lezzet kaynakları hakkındaki soru yarışmasının kazananı İris (9C) oldu.

8 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek Türkçe ve İngilizce “Yenilikler Kahvesi”nde leziz ödüllerini alacaklar.

daha fazla+