Lape Hastanesi’nde Noel’i Kutladık !

Sainte Pulchérie’nin gönüllüleri, İstanbul Accueil Derneğiyle birlikte La Paix Hastanesi’nde bir Noël kutlaması gerçekleştirdiler.

Lape’de Noël birkaç gün önceden, 13 Aralık Perşembe günü kutlandı. İstanbul Accueil Derneği’nin düzenlediği etkinlik farklı servislerde bulunan hastane sakinlerini bir araya getirerek, müzik eşliğinde bol ikramlı bir çay saati etrafında buluşturdu.

İstanbul Accueil’ün organizasyonuna ve hastane hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla 1. ve 2. grup gönüllülerimizin tümü hazırdılar, zaman ayırarak, enerji ve neşelerini paylaşarak etkinliğe büyük katkıda bulundular.

Noël zamanı, özellikle yalnız ve hastanede olmaktan mutsuz kişiler için zor günlerdir. Gönüllü öğrencilerimiz bunun bilincinde olarak büyük bir doğallıkla onlarla bu güzel ortamı paylaştılar.

Hastane sakinleri için şüphesiz çok güzel bir öğleden sonra oldu, bu duyarlılık ve enerji zincirinin içinde yer alarak spor salonunda bulunmak ve yeni yılda günlük yaşamlarının olabildiğince iyi geçmesi dileğiyle yeni bir seneye başlamak onları sevindirdi.

Hastane yöneticisi Cafer Bey, doktorlar, hemşireler, Havvanur Hanım (Hastane Psikoloğu, gönüllü öğrencilerin danışmanı) Sœurler ve Sainte Pulchérie’nin öğrencileri İstanbul Accueil’ün bu girişimine destek vererek çok sayıda insanı buluşturmayı başardılar.

Böylece yaklaşık 200 kişi çay saatinde bir araya gelerek yediler, içtiler, tartıştılar, paylaştılar, fikir alışverişinde bulundular, şarkılar söylediler ve… tabii ki Lape’de hiçbir etkinliğin danssız sona ermediğini göz önünde bulundurarak dans ettiler !

Bu kimi zaman zorlayıcı ve bazen de cesaret kırıcı deneyimden başarıyla sıyrılan gönüllülerimiz tüm animasyon ve eşlik yeteneklerini kullanmayı bildiler aynı zamanda bu olayın hastane sakinleri için ne denli önemli olduğunu bir kez daha kavramış oldular.

Gönüllü öğrencilerin özel olarak ilgilendiği sakinlerin tümü ne yazık ki çay saatine katılamamışlardı ancak gençlerimizin kalbi ve düşünceleri onlarla birlikteydi. Özellikle de böyle bir günden büyük keyif alabilecek ancak maalesef birkaç gün önce kaybettiğimiz Yavuz Bey anılardaki yerini koruyordu.

Sainte Pulchérie, gönüllü elçileri aracılığıyla Lape Hastanesi’ne nice mutlu yıl sonu kutlamaları ve iyi bir yıl dileklerini iletiyor.

daha fazla+