Lape hastanesi’nde “Bir Şampiyon için Sorular”

14 Aralık Çarşamba günü, Lape Hastanesi’nin spor salonu bir öğleden sonra boyunca, "Bir şampiyon için Sorular" yarışmasının gerçekleştiği oyun platosuna dönüştü.

Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Sainte Pulchérie Lisesi’nin 8 gönüllü öğrencisi yarışmanın sorularını hazırlamak için çalıştılar.

Bakalım bulmacalar, mantık dizileri, bilmeceler, kişi tahminleri vb…soruları hastane sakinleri nasıl yanıtlayacaklar, öğrencilerin hazırladığı bu testlere ne gibi tepkiler vereceklerdi ?

Diğer hastane sakinlerinin arkadaşlarını desteklemeye geldiği ve tıbbi kadronun bir kısmının da katıldığı kalabalık bir izleyici grubu yarışmaya verilen önemi açıkça gösteriyordu : oyun ciddiyetle oynanacaktı.

Oyuna katılım sayısını mümkün olduğunca yüksek tutmak için, Selin erkek grubunu, İlayda ise kadın takımını yönetiyordu.Tek tek veya ikili olarak cevap arayan yarışmacılar herhangi bir güçlükle karşılaştıklarında öğrenciler hemen yardımlarına koşuyorlardı.

Finalde ve öğrencilerin şaşkın bakışları altında, yarışmacılar soruları hem hızlı bir şekilde yanıtladılar hem de tuzaklara düşmeyip doğru cevapları bulmayı başardılar. Öğleden sonra öğrencilerin düzenlediği bir çay saati etrafında buluşuldu ve M:Hervé’nin gitarından çıkan eğlenceli melodiler eşliğinde Türk ve Fransız şarkıları söyleyerek hep birlikte dans etmek hepimizin hoşça vakit geçirmesini sağladı !

Bazıları için Lape hastanesi’ndekilerle buluşma hem yeni hem de öğrenme ve önyargıları yenme süreci gerektiren bir deneyim olarak algılanıyor. Ancak “Bir Şampiyon için Sorular” oyunu burada yaşayanların yalnızlık ve terkedilmişlik hislerinden biraz olsun uzaklaşmalarını, gençlerin de gerçeğin bilincine varmalarını sağladı. Bir öğrencinin ifadesiyle “bu gün (benim için) birçok açıdan aydınlatıcı oldu, kendimizi yalnız hissettiğimizde, başkalarının daha zor koşullarda mücadele verdiğini düşünmemiz, hastane ortamında yaşayan bu yaşlı insanlarla karşılaştığımızda ise gündelik hayatın sorunlarının bazen ne denli önemsiz olduğunu hatırlamamız gerekir.”

Her açıdan başarılı bir etkinlik gerçekleştirdik : nesiller arası bağlar işledi, bağlara sıkı düğümler atıldı ve bazıları bir günlük arkadaşlarıyla yeniden buluşma ve gönüllü gruba katılma isteklerini dile getirdiler.

daha fazla+