L1 ve L2 ögrencilerimiz le Mont St Michel ve St Malo’yu Gezdiler

Kültür alış verişi ve dil eğitim programı kapsamında düzenlenen organizasyon çerçevesinde Fransa’da bulunan L1 ve L2 öğrencilerimiz, büyüleyici bir güzelliğe sahip tarihi Mont Saint Michel’i ve Saint Malo sehrini gezdiler. Öğrenciler geçirdikleri bu bir günü anlattılar.

Perşembe 10 Aralık 2009

’’Bugün çok turistik bir yer olan “Mont Saint-Michel” ’e gittik. İlginç bir yer çünkü ayın hareketine göre gel git olayları oluyor ve deniz yükseldiğinde ada şeklini alıyor. Ailelerimiz için hediyeler aldık. Sonra tekrar otobüse bindik ve bir saat yoldan sonra Saint-Malo’ya vardık. Şehrin girişinde surlar vardı. Öğle yemeğini yemek için “La Providence” Lisesine gittik. Daha sonra şehri dolaştık ve tekrar otobüsümüze binip Jeanne d’Arc Lisesine döndük’’.

Doğukan ve Kaan, L1

’’Bu sabah, okulda buluştuk ve Mont Saint Michel’e gidebilmek icin otobüse bindik.Mont Saint Michel cok büyüleyiciydi ama cok yorgun olduğumuz icin en yukarı kadar çıkamadık. Daha sonra, bir seyler alabilmek icin biraz zamanımız oldu. Gezimiz bittikten sonra, Saint-Malo’ya gittik. Burası deniz kıyısında çok güzel bir şehir. Öğle yemeğimizi burada bulunan bir lisede yedikten sonra 45 dakikalık boş vaktimiz vardı. Arkadaşlarımıza ve ailemize birkaç hediye aldık. Dönüş yolunda bazılarımız uyumayı denedi ama olmadı o yüzden biz de türkçe eski şarkılar söylemeye başladık. O kadar eğlendik ki yolculuk nasıl geçti anlamadık. Okula döndüğümüzde fransız arkadaslarımızı bulup evlerimize döndük.’’

Alara et Özlem, L2

Cuma günü ? Bilgi için buraya tıklayınız.

Salı ve çarşamba ? Bilgi için buraya tıklayınız

daha fazla+